Jäsenet 2019

 

 

Varsinaiset jäsenet

   
       
 
CGI Logo2012 color
CGI on globaali IT-alan palveluyritys, joka tarjoaa IT-alan konsultointia, ratkaisuja IT-infrastruktuuriin, tietojärjestelmien integraatiopalveluja sekä IT- ja liiketoimintaprosessien ulkoistamispalveluja. Sen asiakkaita ovat suuret ja keskisuuret yritykset sekä julkishallinto.
   
 
   
 
487px-HSL logo.svg
Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) vastaa joukkoliikenteen suunnittelusta ja järjestämisestä pääkaupunkiseudulla, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella ja Sipoossa. HSL on yksi Suomen suurimmista kuntayhtymistä, jonka seitsemän jäsenkunnan vaikutusalueella asuu noin 1,1 miljoonaa suomalaista.
   
 
   
 
250px-Ilmatieteen laitos
Ilmatieteen laitos on palvelu- ja tutkimuslaitos, joka tuottaa yleisen turvallisuuden ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten kannalta tärkeitä sää-, meri- ja ilmastopalveluja. Ilmatieteen laitoksen palvelut pohjautuvat vahvaan ilmakehä- ja meriaiheiseen tutkimukseen ja korkealaatuisiin havaintoihin. Ympärivuorokautinen toiminta tukee viranomaisten, yritysten ja kansalaisten toimintaa myös silloin, kun sää, meri ja luonto tuovat eteen erityishaasteita. Ilmatieteen laitos on perustettu 1838, nykyisen nimensä se sai vuonna 1969. Hallinnollisesti laitos on liikenne- ja viestintäministeriön alainen.
   
       
 
MaaS Global
MaaS Global Oy on maailman ensimmäinen liikkumisen operaattori. Yritys tuo toteen konseptia Mobility as a Service (Liikkuminen Palveluna), rakentamalla maailman ensimmäistä liikkumisen ekosysteemiä. Tavoitteena on parantaa liikenteen palvelutasoa yhdistämällä julkisen ja yksityisen liikenteen palvelut, aina upouusista autoista takseihin, vuokra-autoihin, juniin, busseihin ja kaupunkipyöriin. Yritys tarjoaa mahdollisuuden hoitaa kaikki päivittäiset liikkumistarpeesi yhden sovelluksen ja maksun avulla, suoraan puhelimestasi. MaaS Globalin Whim -liikkumissovellus mahdollistaa matkustamisen kuukausi- tai kertamaksulla, kattaen samalla paitsi matkojen suunnittelun ja reitit myös liput ja maksamisen. Whim tarjoaa ylivoimaisen tavan liikkua kaikkiin elämäntilanteisiin. Whim tarkoittaa aitoa liikkumisen vapautta.
   
 
   
 
semel logo
Semel Oy toimittaa mobiilikäyttöön soveltuvia tietojärjestelmiä ja ohjelmistoja sekä toimii ohjelmisto- ja järjestelmäintegraattorina vaativissa mobiilijärjestelmähankkeissa. Semel Oy on Pohjoismaiden johtava tietojärjestelmien toimittaja taksialalla. Semelin ylläpitämien taksiliikenteen maksujärjestelmien läpi kulkee pelkästään Suomessa 20 miljoonaa maksutapahtumaa vuodessa.
   
 
   
 
TELIA P RGB
Telia tarjoaa verkkoyhteyksiä ja televiestintäpalveluja, joiden avulla ihmiset ja yritykset voivat viestiä helposti, tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Telia on kansainvälinen konserni, jolla on globaali strategia mutta toimii kaikkialla paikallisena yhtiönä.
   
 
   
 
tietooyj logo
Tieto on Pohjoismaiden suurin tietotekniikkapalveluyritys, joka tarjoaa täyden elinkaaren IT-palveluita sekä yksityiselle että julkiselle sektorille sekä on sitoutunut kehittämään yrityksiä ja yhteiskuntaa tietotekniikan ja vahvan toimiala- ja asiakasymmärryksen avulla. Tieto myös auttaa asiakkaitaan löytämään uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan muutoksessa. Yhtiön tuotekehitysliiketoiminta ja toimituskeskukset toimivat maailmanlaajuisesti.
   
 
   
 
TMFG logo originaali rgb

Traffic Management Finland on valtion erityistehtäväkonserni, joka toimii liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksessa. Konserni on perustettu 1.1.2019 ja siellä työskentelee koko Suomessa yhteensä reilut 1000 henkilöä.

Traffic Management Finland tarjoaa ja kehittää liikenteenohjauksen ja -hallinnan palveluita kaikissa liikennemuodoissa varmistaen liikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden vastuullisesti. Sen tarjoamat palvelut tukevat kansalaisten liikkumista, elinkeinoelämän tarpeita ja kuljetuksia, turvallisuusviranomaisten toimintaa sekä Suomen kilpailukykyä ja hyvinvointia.  Trafiic Management Finland kerää, hallinnoi ja avaa tietoa sekä luo mahdollisuuksia markkinoille syntyvälle uudelle liiketoiminnalle. Se tarjoaa ja kehittää edistyksellisiä, uusia palveluita ja edesauttaa liikenteen ekosysteemien kasvua.

Tytäryhtiöt ja niiden vastuualueet:

  • Finrail Oy vastaa rautatieliikenteen ohjauksesta ja hallinnasta
  • Intelligent Traffic Management Finland Oy (ITM Finland) vastaa tieliikenteen ohjauksesta ja hallinnasta
  • Vessel Traffic Services Finland (VTS Finland) vastaa meriliikenteen ohjauksesta
  • Air Navigation Services Finland (ANS Finland) vastaa lennonvarmistuksesta
   
       
       
 

Avainkumppanit

   
       
 
Ely-keskus logo
ELY-keskus edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueella. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa toimii valtakunnallinen tieliikenteen telematiikka- ja tietopalveluyksikkö VALTTI. Se vastaa tienvarsiteknologiaan ja tieliikenteen hallinnan tietopalveluihin liittyvistä suunnittelu-, kunnossapito- ja hankintatehtävistä sekä Liikenneviraston sille osoittamista tehtävistä kaikkien ELY-keskusten alueella.
   
 
   
 
LVM-tunnus suomi vaaka rgb 16477 3
Liikenne- ja viestintäministeriön vastuulla on kaksi laajaa sektoria: liikennepolitiikka ja viestintäpolitiikka. Ministeriö vastaa liikennejärjestelmistä, liikenneverkoista, tavara- ja henkilöliikenteestä, liikenneturvallisuudesta ja liikenteen ilmasto- ja ympäristöasioista sekä viestintäverkoista, tietosuoja- ja tietoturvakysymyksistä, tietoyhteiskuntapolitiikasta, joukkoviestinnästä ja postitoiminnasta.
   
 
   
 
tampere logoTampereen kaupunki keskittyy kaupungin ympäristön kehittämiseen mm. liikennesuunnittelulla, liikenneturvallisuuden kehittämisellä, katujen rakentamisella sekä niiden kunnossapidolla. Kaupungilla on pitkä historia älyliikennealalla ja ajan myötä Tampereen kaupunkiseudun ja alan yritysten yhteistyössä on syntynyt älyliikenteen innovaatio-, kokeilu- ja kehitysympäristö ITS Factory. ITS Factory tehostaa merkittävästi älyliikenteen toimijoiden yhteistyötä ja luo suomalaiselle teollisuudelle uusia vientimahdollisuuksia. Tampereen kaupunki on ITS Finlandin virallinen kumppani.
   
       
 
Traficom
Traficom on palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Virasto edistää liikennejärjestelmän toimivuutta ja turvallisuutta sekä vauhdittaa digiyhteiskunnan kehittymistä. Se tukee kestävää kehitystä ja huolehtii, että Suomessa on käytettävissä laadukkaat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäyhteydet ja -palvelut. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloitti toimintansa 1.1.2019. Virastoon yhdistyivät Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Viestintävirasto sekä osa Liikennevirastosta.
   
 
   
 
Väylävirasto
Väylä mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat sekä kuljetukset. Vastaamme Suomen teistä, rautateistä ja vesiväylistä sekä liikennejärjestelmän kehittämisestä.
   
       
 

Verkostojäsenet

   
       
 
aalto teknillinenkorkeakoulu
Aalto yliopiston tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos (Comnet), tietotekniikan laitos sekä yhdyskunta- ja ympäristötekniikan laitos ovat ITS Finlandin jäseniä.

Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos (Comnet) on monitieteinen tietoliikenteen ja tietoverkkojen tekniikan, tietoverkkoliiketoiminnan sekä tietoliikenteen käyttäjänäkökulman tutkimus- ja korkeimman opetuksen yksikkö. Alallaan laitos on suurin Suomessa. Laitos kehittää tietoliikenne-, informaatio- ja teleliikenneteoriaa ja tekee tietoliikenne- ja tietoverkkojen tekniikan perus- ja soveltavaa kokeellista tutkimusta. Internetin tekniikan tutkijana ja kehittäjänä laitos on merkittävä vaikuttaja kansainvälisesti.

Yhdyskunta- ja ympäristötekniikan laitoksen juuret ovat syvällä vuoden 2007 lopussa toimintansa organisaatiouudistuksen myötä lopettaneessa rakennusinsinööriosastossa. Laitos edustaa maa- ja vesirakentamisen kunniakkaita perinteitä ja sen opetus- ja tutkimusalat kuuluvat korkeakoulun vanhimpiin.
   
 
   
 
abax logo
ABAX – Solutions Provider for the Connected Workspace

ABAXin sähköinen ajopäiväkirja huolehtii yrityksen paperitöistä puolestasi – voit luottaa, että ajopäiväkirjasi ovat aina ajan tasalla ja oikein täytetty. Helposta internetpohjaisesta käyttöliittymästä näet missä yrityksesi ajoneuvot sijaitsevat. Voit täydentää ajopäiväkirjaasi lukuisilla lisäpalveluilla ja helpottaa arkeasi entisestään.

ABAX toimittaa myös raskaammalle kalustolle tarkoitettuja Fleet Management -järjestelmiä ammattiajoneuvoja käyttäville yrityksille. ABAXin tuotteisiin kuuluu myös kalustonvalvonta, jonka avulla tiedät, missä arvokkaat työkalusi ja laitteistosi sijaitsevat. Tuotteemme ovat alallaan maailman johtavia.

ABAX on Pohjois-Euroopan johtava sähköisten ajopäiväkirjojen valmistaja. Vuonna 2003 Norjan Larvikissa perustettu ABAX toimii Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa, Puolassa, Hollannissa ja Iso-Britanniassa. Yhtiön palveluksessa on noin 300 työntekijää ja se on myynyt yhteensä yli 290 000 laitetta.

Lisätietoa:  www.abax.fi

   
 
   
 
ADA Logo
ADA on tehokas ohjelma autokorjaamon päivittäisen toiminnan ohjaamiseen. Se tarjoaa ominaisuuksia, joita kilpailevat tuotteet eivät sisällä. Näiden toimintojen avulla teet omasta työstäsi sujuvampaa ja voit palvella asiakkaitasi joustavammin. Samalla tienaat enemmän, sillä lisämyynnin ja palveluiden tarjoaminen asiakkaillesi on tehty erityisen helpoksi. Kotisivuilta löydät muutamia tärkeimpiä ominaisuuksia, joita ADA pitää sisällään. Tämän jälkeen voit aloittaa ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana pääset tutustumaan ohjelman kaikkiin toimintoihin, ja näkemään kuinka ADA tehostaisi korjaamosi työskentelyä.
   
       
 
ALD logo basic
ALD Automotive on taivaltanut menestyksekkäästi jo yli 35 vuotta yritysautoilun parissa Suomessa. Yrityksille ALD Automotive on asiantunteva kumppani, jolle autokannan hallinta voidaan ulkoistaa kokonaan tai osittain. ALD Automotive on johtava huoltoleasingalan asiantuntijayritys Suomessa. Johtava markkina-asema on saavutettu vastaamalla asiakkaiden tarpeisiin ja tarjoamalla kilpailukykyinen ratkaisu yritysten autokantojen omistamiseen ja hallinnointiin. ALD Automotive toimii yli 40 maassa ja sen hallinnoitava autokanta on maailmanlaajuisesti yli miljoona ajoneuvoa. ALD Automotive on maailman kolmanneksi suurin yritysautojen huoltoleasingpalveluita tuottava yritys. Tehtävämme on olla asiakkaiden liikkumistarpeille parasta palvelua tuottava yhteistyökumppani. Yritys voi ulkoistaa autoasioiden hallinnan meille kokonaan tai osittain. Autoilijaa palvelemme kaikissa käytännön asioissa, jotta työsuhdeautoilu olisi mahdollisimman mutkatonta. Axus Finland Oy -konserniin kuuluu ALD Automotiven lisäksi tytäryhtiö NF Fleet Oy. Yhteensä hallinnoitava autokanta on 24 000, mukana pakettiautot ja henkilöautot.
   
 
   
  ArcticRedMaailman ensimmäinen tason 5+ itseajavien autojen ekosysteemi.    
       
 
AKL logo
Autoalan Keskusliitto ry on auto- ja konekaupan sekä korjaamo-, maalaamo-, ruosteenesto- ja katsastusyritysten taloudellisia ja työmarkkinaetuja ajava ja palveluja tuottava yhdistys, jonka tehtävänä on parantaa jäsenyritystensä toimintaympäristöä.
   
 
   
 
SAKL-logo-musta-teksti
Suomen Autokoululiitto ry on autokouluyrittäjien toimialajärjestö, jonka päätehtävät ovat liikenneturvallisuuden edistäminen sekä edellytysten luominen vastuullisten, sosiaalisten ja ympäristöystävällisten kuljettajien kouluttamiseksi. Autokoululiitto kehittää alan ammattitaitoa, toimintaedellytyksiä ja kansainvälistä yhteystoimintaa.
   
 
   
  Bosch SL en 4C L kopioBosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2016 lopussa noin 390 000 työntekijää. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 73,1 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, älykaupunkeihin, verkottuneeseen liikkumiseen ja verkottuneelle teollisuudelle. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta. Bosch-konsernin strategisena tavoitteena on luoda innovaatioita verkottuneen maailman tarpeisiin. Bosch parantaa elämänlaatua kaikkialla maailmassa innovatiivisilla ja innostusta herättävillä tuotteillaan – yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life”. Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä noin 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Boschilla työskentelee tutkimuksessa ja tuotekehityksessä noin 59 000 henkilöä 120 toimipisteessä eri puolilla maailmaa.    
       
  carcareAutosi kuuluu mennä huoltoon – sinun ei. Kotoa, työpaikalta, ystäväsi luota… Sinä päätät!. CarCaren Omakuski noutaa autosi ja palauttaa sen huollettuna. Aika helppoa.    
       
 
centria amk paalogo fi
Centria-ammattikorkeakoulun koulutustarjonta on monialaista ja se vastaa alueen työelämän tarpeisiin. Ammattikorkeakoulu on yksi Suomen monialaisimmista - tarjolla on tekniikkaa, liiketaloutta, sosiaali- ja terveysalaa, kulttuurialaa sekä humanistista ja kasvatusalaa. Ammattikorkeakoululla on kampukset kolmessa kaupungissa: Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa.

Centria tutkimus ja kehitys toimii yritysten ja yhteisöjen kumppanina kilpailukyvyn kasvattamisessa. Tavoitteenamme on tuoda monialainen osaamisemme asiakkaidemme avuksi tuotekehitykseen, yrittäjyyteen, liiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälisyyteen.

Tarjoamme ajantasaista teknologiatietoa ja uusimman teknologian sovelluksia asiakkaidemme tarpeisiin. Hyödynnämme palveluissamme laajan asiantuntijajoukkomme osaamista ja monipuolisten laboratorioidemme laitteistoja. Edistämme asiakkaidemme kilpailukykyä tutkimus- ja kehityspalveluiden, täydennyskoulutuspalveluiden ja laaja-alaisen projektitoiminnan avulla.
   
 
   
 
  Cinia Logo 2014 RGB
Cinia Oy on luotettava, riippumaton ja aidosti kotimainen palvelun tarjoaja, jolla on vahva kokemus korkeaa luotettavuutta ja turvallisuutta vaativassa asiakaskunnassa.

Cinia tuottaa korkealaatuisia televerkkoratkaisuja ja telepalveluja yrityksille ja yhteisöille kaikkialla Suomessa. Yrityksen palveluihin kuuluu televerkkojen ja telemaattisten järjestelmien suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito, tiedonsiirtokapasiteetin vuokraus sekä toimisto- ja asiakaspalvelujärjestelmien tiedonsiirron ratkaisut. Cinia toteuttaa myös räätälöityjä ratkaisuja tarpeiden vaatiessa yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Cinia-konserni aloittaa toimintansa 1.1.2015, ja Corenet Oy:n nykyinen liiketoiminta on osa uutta konsernia. Corenet Oy perustettiin 1998 ja siirtyi marraskuusta 2013 Governia Oy:n 100 % omistukseen.
   
 
   
 
CCC LOGO rgb
City Car Club on suomalainen autojen yhteiskäyttöpalveluiden edelläkävijä. Kehitystyö alkoi jo ennen vuosituhannen vaihdetta ja jatkuu edelleen. City Car Club innovoi ja kehittää aktiivisesti toimintaansa palvellakseen parhaalla mahdollisella tavalla yhä uusia kohderyhmiä. Tavoitteena on tehdä auton omistamisesta suurelta osin tarpeetonta ja muuttaa vähentyneen automäärän kautta kaupunkiympäristöä miellyttävämmäksi. City Car Clubissa on noin neljä tuhatta jäsentä. Palvelua hallinnoi täysin kotimaisessa omistuksessa oleva Suomen kaupunkiautot Oy.
   
 
   
 
DrivecoLogo taustaton
Driveco tuottaa ja kehittää ajamiseen liittyviä tietopalveluja. Palvelumme ovat innovatiivisia ja asiakaslähtöisiä ja niiden avulla saavutetaan pysyviä kustannussäästöjä ajoneuvojen käytössä ja hallinnassa. Samaan palveluun on yhdistetty myös ympäristöystävällisyyden, turvallisuuden ja työhyvinvoinnin seuranta ja parantaminen. Tavoitteenamme on sujuvampi, turvallisempi ja vähemmän ympäristöä kuormittava ajaminen.
   
       
 
dynniq logo L1 2400 RGB
 

Dynniq Finland on johtava älykkään liikenteen ohjaus- ja valvontajärjestelmien sekä julkisen valaistuksen toimittaja Suomessa ja kansainvälisesti. Dynniq Finland on osa kansainvälistä Dynniq Group -yhtiötä, jolla on toimipisteitä mm. Hollannissa, Englannissa, Puolassa, Kroatiassa, Ruotsissa, Tanskassa sekä Suomessa

Olemme dynaaminen, luotettava ja innovatiivinen korkean teknologian yritys. Dynniq Finland on sitoutunut tarjoamaan laadukkaita, ympäristöystävällisiä sekä kustannustehokkaita älykkään liikenteen ja julkisen valaistuksen kokonaisratkaisuja. Palvelumme kattavat laitteiden ja järjestelmien suunnittelun, ohjelmointityöt, asennukset, käyttöönoton sekä huolto- ja ylläpitopalvelut. Palveluun kuuluu myös tuotteiden ja järjestelmien elinkaari- ja hallintapalvelut.

Toiminta-alueemme on koko Suomi ja olemme alallamme maamme merkittävimpiä toimijoita. Dynniq Finland Oy:n päätoimipaikka sijaitsee Keminmaalla, lisäksi yrityksellämme on toimipisteet Vantaalla, Loimaalla ja Jyväskylässä.

Yrityksemme palveluksessa on yli 30 alan ammattilaista Suomessa ja koko Dynniq konsernin palveluksessa maailmanlaajuisesti on yli 1800 työntekijää. 

 
 
ep logo big
Easypark auttaa autoilijoita löytämään pysäköintipaikan ja maksamaan pysäköinnistä yhdeksässä eri maassa. Edistyneen teknologian ja tiedon avulla autamme digitalisoituvia kaupunkeja verkostoitumaan ja ohjaamaan liikennettä, parantamaan liikkumisen sujuvuutta sekä laskemaan pysäköintipalveluiden kustannuksia. EasyParkin palkittu sovellus on säästänyt kuluttajan aikaa ja rahaa jo vuodesta 2012 lähtien.
   
 
   
  Logo Eatech rgb

Eatech on riippumaton ja ketterä kotimainen teknologiakumppani, joka etsii ja toteuttaa parhaat ratkaisut asiakkailleen. Saman katon alta konsultointi, toteutus, testaus sekä ylläpito 24/7. Meillä on vahva osaaminen kaupan, maksamisen ja logistiikan aloilta. Monet asiakkaistamme työskentelevät kuljetuksen tai liikenteen parissa. Ydinosaamisemme: asiakaskohtainen ohjelmistokehitys, mobiilikehitys, integraatiot ja back end, IoT ja analytiikka, jatkuvat palvelut, UX-suunnittelu ja palvelumuotoilu.

   
       
 
EEE Logo
EEE Innovations tarjoaa energiatehokkuutta, turvallisuutta ja käyttömukavuutta parantavia älykkäitä ratkaisuja aikataulutetun liikenteen käyttöön. Ratkaisumme avulla esimerkiksi bussiliikennöitsijä voi säästää 15% polttoainekuluissa parantaen samalla nopeusrajoitusten noudattamista ja aikataulujen pitävyyttä. Patentoitu ratkaisumme yhdistää reitti- ja aikataulutiedon reaaliaikaiseen ajoneuvodataan ja tarjoaa sen pohjalta opastetietoa kuljettajalle ja raportteja liikennöitsijän tai palvelun tilaajan päätöksenteon tueksi. Älykäs järjestelmämme oppii kerätyn datan kautta ja auttaa näin asiakastamme parantamaan tehokkuuttaan ja palvelun laatuaan jatkuvasti.
   
 
   
 
ekorent logo
EkoRent on suomen ensimmäinen ja suurin sähköautojen tuntipohjaista vuokraus- sekä yhteiskäyttöpalvelua tarjoava yritys. Palvelu sopii erinomaisesti yksityisille, yrityksille ja esimerkiksi taloyhtiöille jotka haluavat säästää euroja ja luontoa. Tilastot kertovat autoilijoiden suomessa ajavan keskimäärin vain 42 kilometriä päivässä, ja auton olevan pysäköitynä jopa 95% vuorokaudesta. Kun auton käyttö on näin vähäistä ja auton hankkiminen, ylläpitäminen, sekä pysäköiminen erityisesti kaupunki alueella erittäin kallista, on järkevää harkita EkoRent sähköautojen yhteiskäyttöpalvelua tai vuokrausta. Palvelu säästää rahaa sekä luontoa ja antaa käyttäjästään vastuullisen ja ympäristöään ajattelevan kuvan.
   
 
   
 
embelin digi logo
Embelin Oy on sulautettujen järjestelmien ja ohjelmistojen erikoisosaaja jo vuodesta 1997. Täysin suomalaista tuotantoa oleva REMUC-etäohjausjärjestelmämme löytyy jo tuhansista suomalaisautoista, joissa se mahdollistaa mm. polttoainelämmittimen ohjauksen sekä auton paikkaperusteiset palvelut, kuten kalustonseuranta ja ajopäiväkirja modernisti älypuhelimella.

Kehittämämme REMUC-alusta skaalautuu yksittäisen kohteen lämmittimenohjauksesta ja paikannuksesta lähestulkoon minkä tahansa kohteiden reaaliaikaiseen tiedonkeruuseen ja seurantaan. Järjestelmä on räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaan hyvin kustannustehokkaasti.

Erikoisosaamiseemme kuuluvat mm. elektroniikkasuunnittelu, mobiilialustat, Big Data ja pilvipalvelut, CAN, sekä SCR-/NoX-järjestelmät.
   
 
   
  Ficonic Logo lores

Kehitämme omia tuotteita autoilijoille sekä älyliikenteeseen. Asiakkainamme ovat niin suuret kansainväliset yhtiöt, kuin innovatiiviset paikalliset toimijatkin. Olemme toimittaneet asiakkaille useita laitteiden ja järjestelmien yhdistettävyyteen liittyviä ratkaisuja sekä mm. järjestelmän tieinfran kunnossapitoon ja automaattiseen raportointiin. Oma tuotteemme ’Carrion’ tavoite on olla maailman paras tietoviihdejärjestelmä kuluttajille. Älypuhelimessa toimiva ratkaisu lisää tekoälyn avulla liikenneturvallisuutta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden hyödyntää autoiluun käytetty aika paremmin. Carrio sisältää mm. HERE Location Platform ® -alustan sekä useita mediapalveluita. Hyödynnämme myös Digiroadia, Digitrafficia sekä sääpalveluja tuottaaksemme käyttjillemme ajantasiaista liikennetietoa. Kontribuoimme myös takaisin avoimeen dataan mm. parantamalla nopeusrajoitustietojen oikeellistuutta. Em. perustoiminnallisuudet syöttävät myös tietoa Carrion tekoälyyn, ’Assistenttiin’.

   
       
 
FP logo 4väri paino valk tausta 3508x2480 3
Finnpark edustaa pysäköintiin liittyvien liiketoimintojen alueella kansainvälistä huippuosaamista. Konsernilla on yli 40 vuoden kokemus pysäköintilaitosten rakennuttamisesta ja ylläpidosta. Pysäköinnin hallintajärjestelmien kehittämistyötä Finnpark on tehnyt jo yli 20 vuoden ajan. Konsernilla on vahva asema toimialan kärjessä ja se kehittää toimintaansa voimakkaasti.
   
 
   
  Finnpilot tunnus sininen rgbFinnpilot Pilotage Oy:n tehtävä on merenkulun sujuvuus ja turvallisuus. Työmme ehkäisee ympäristöonnettomuuksia. Meillä työskentelee yli 300 luotsauksen ammattilaista. Luotsaamme 25 000 kertaa vuodessa 24/7. Palvelemme 32 % meriliikenteestä kaikkiin Suomen satamiin yli tuhannella väylällä. Varmistamme asiakkaillemme turvallisimman ja laadukkaimman liikkumisen. Haluamme olla kansainvälisesti arvostettu yhtiö, joka tuo luotsauksen leidareilta bitteihin.    
       
 
foreca logo
Foreca on suomalainen täyden palvelun säätalo. Toimitamme informatiivisia ja innovatiivisia sääpalveluita asiakkaillemme kaikkialle maailmaan. Foreca on pioneeri digitaalisten sääpalveluiden alalla. Forecaan pääsevät teknologian uusimmat tuulet ja ideoimme niiden avulla uusia palveluita asiakkaidemme hyväksi. Foreca toimittaa sääpalveluita ammattikäyttäjille mm. teiden ja katujen talvikunnossapitoa varten sekä energian kulutuksen optimointiin ja ennustamiseen. Myös langattomissa palveluissa Foreca on teknologian kärjessä. Forecan ensimmäiset kaupalliset kännykkäpalvelut aloitettiin jo vuonna 1997. Nykyään langattomia sääpalveluitamme käytetään kaikkialla maailmassa.
   
       
 
gofore logo orange
Gofore Oyj on vuonna 2002 toimintansa aloittanut digitalisaation asiantuntijayritys. Tarjoamme uuden ajan palveluita yksityisen ja julkisen sektorin toimijoille muutoksen kohtaamiseen. Missiomme on muuttaa maailmaa paremmaksi digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla.
 
Palvelumme kattavat koko arvoketjun - johdon konsultoinnista palveluiden muotoiluun ja rakentamiseen sekä pilvipalveluihin. Goforelaisia on Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa, Tallinnassa, Lontoossa, Swanseassa, Münchenissä ja Madridissa lähes 500. 
 
Gofore valittiin Suomen parhaaksi ja Euroopan toiseksi parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work® 2017 -tutkimuksessa. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli 34 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North -markkinapaikalla. 
 
Lisätietoja osoitteessa www.gofore.com
 
 
   
 
GoSwift logo eng RGB 400x200px
GoSwift -jononhallinnan palvelu on otettu käyttöön kansainvälisesti, ja se on ollut käytössä rajanylityspaikoilla vuodesta 2011. GoSwift -jononhallinnan palvelua voidaan käyttää matkailukohteissa, satamissa (esimerkiksi lauttaliikenteen jonossa) tai rahtiterminaaleilla – kaikkialla missä on jono. Palvelu toimii jo Viron, Liettuan ja Venäjän rajaylityspaikoilla. GoSwift -virtuaalinen jono lipunmyynnin yhteydessä on käytössä myös Tallinnan televisiotornissa.
   
 
   
 
helpten logo
Helpten Oy on suomalainen vuonna 2007 perustettu ajotieto-operaattori, jonka perustajajäsenillä on yli 20 vuoden kansainvälinen kokemus telematiikan alalta. Helpten on johtava vakuutustelematiikan palvelujen tarjoaja Skandinavissa, jolta löytyy toimistopisteet sekä Suomesta että Saksasta.

Helpten Oy tarjoaa Helpten Ajotietopalveluja, joiden avulla yritykset ja yksityiset henkilöt voivat tehdä säästöjä. GPS-seuranta on hyvää vauhtia tulossa osaksi jokapäiväistä elämää ja web-palvelujen määrä kasvaa jatkuvasti.
   
 
   
 
helsinki logo
Helsingin kaupungin liikenteestä vastaa Kaupunkisuunnitteluvirasto KSV, joka edustaa kaupunkia ITS Finlandissa. KSV:n toimialaan kuuluvat liikennesuunnittelu ja liikenteen hallinta. Liikenteen parissa toimii myös useita muita kaupungin organisaatioita, kuten Rakennusvirasto (erityisesti pysäköinti), Stara (väylien ylläpitotyöt, logistiikka), Kaupunginkanslian Elinkeino-osasto (EU-asiat, TKI-hankkeet), HKL (raide- ja lauttaliikenne) sekä Forum Virium (TKI-hankkeet, digitalisaatio). MaaS-asioiden koordinaatiosta koko pk-seudun tasolla vastaa Helsinki Business Hub.
   
 
   
  hbh logo 339Helsinki Business Hub on Helsingin seudun elinkeinoyhtiö, joka edistää ulkomaisten yritysten sijoittumista sekä innovaatiovetoisten yritysten kasvua ja kehittymistä Helsingin seudulla. Yhtiön tavoitteena on tehdä Helsingin seudusta Euroopan paras kiihdytyspaikka yrityksille.    
       
 
HIIT logo

HIIT on Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteinen tietotekniikan tutkimuslaitos. Sen toiminta-ajatuksena on harjoittaa kansainväliselle huipputasolle yltävää tietotekniikan perus- ja strategista tutkimusta sekä edistää tietoteollisuuden pitkän aikajänteen kilpailukykyä liittämällä yliopistoissa ja korkeakouluissa tapahtuva suomalainen tutkimus teollisuuden innovaatioketjuun erityisesti pitkäjänteisen strategisen tuotekehityksen alueella. Tutkimuslaitoksen tehtäviin kuuluu myös monitieteinen yhteistyö eri tutkimusalojen kanssa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa.
   
 
   
 
HAMK yhdistelma vari 72
HAMK on Suomen ainoa ammattikorkeakoulu, joka on erikoistunut liikennesuunnitteluun ja älyliikenteen mahdollisuuksiin osana liikenteen suunnittelua ja hallintaa. Liikennealaa opiskellaan Riihimäellä. Liikennealan opiskelijoita on noin 200. Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK kouluttaa nuoria ja aikuisia sekä tekee soveltavaa tutkimusta ja kehitystyötä. HAMKissa on yhteensä noin 7200 opiskelijaa, 750 henkilöstön jäsentä ja 30 koulutusohjelmaa. HAMKissa voit opiskella AMK-tutkinnon kokopäiväisesti tai monimuotototeutuksena työn ohessa. HAMK kuuluu FUAS-liittoumaan yhdessä Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa.
   
       
  Hameenliitto logo  
       
 
  Indagon logo
Indagon kehittää, valmistaa ja markkinoi tarkkoja GPS-satelliittipaikannukseen pohjautuvia paikannusterminaaleja, -järjestelmiä ja –sovelluksia. Indagonin paikannuspalveluasiakkaita ovat suomalaisyritykset eri toimialoilla, kuten vartioinnissa, julkisessa liikenteessä, kuljetuksessa ja huollossa. Kansainvälisesti Indagon toimii paikannuksen järjestelmätoimittajana yhteistyössä kumppaneidensa kanssa.
   
 
   
 
infotripla
Infotripla on suomalainen liikenteen ja liikkumista tukevien palveluiden ja järjestelmien vahva edelläkävijä. Yrityksemme on ollut yli 10 vuotta aktiivisesti luomassa ja kehittämässä suomalaista älyliikenneosaamista yhdessä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa. Uusien, innovatiivisten, avoimien ratkaisujen - liikenteen seurantaan, palveluihin, liiketoimintamalleihin, yhteistyöhön - lisäksi yrityksemme on vuosien saatossa tuonut asiakkaidemme käyttöön uuden tavan tuottaa liikkumista tukevia palveluita palvelumallilla. Palvelumallilla huolehditaan asiakkaiden korkeasta tuottavuudesta sekä ketterästä palveluiden käyttöönotosta ja kehityksestä.
   
 
   
 
intersarto logo
Oy Intersarto Ab tarjoaa palveluinaan konsultointia ja projektinohjausta. Yrityksen perustajilla on yli sadan henkilötyövuoden kokemus logistiikasta, lippujärjestelmistä, tunnistekorteista sekä paikannus- ja SIM-korttitekniikasta. Intersarton toimipiste löytyy Tuusulasta.
   
 
   
 
jamk kv varilogo pysty
Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) on kansainvälinen korkeakoulu, jossa opiskelee yli 8000 opiskelijaa ja henkilöstöä on noin 700. Ammattikorkeakoulun yksiköitä ovat ammatillinen opettajakorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö, liiketoiminta ja palvelut -yksikkö sekä teknologiayksikkö. Toimipisteet sijaitsevat eri puolilla Jyväskylää ja Saarijärven Tarvaalassa.
   
 
   
 
jamk agoracenter logo
Agora Center on Jyväskylän yliopiston erillislaitos, joka sijaitsee Jyväsjärven rannalla. Laitos on Jyväskylän yliopiston vastaus tietoyhteiskunnan luomaan haasteeseen yhdistää eri tieteenalojen ja tahojen tieto ja osaaminen. Agora on tietoyhteiskunnan monialainen tutkimuskeskus, joka on ollut toiminnassa rakennuksena ja yhteistyöverkostona syksystä 2000 lähtien. Kaiken kaikkiaan Agora Center on ihmisen ja teknologian kohtauspaikka, jonka tavoitteena on proaktiivinen osallistuminen tulevaisuuden tietoyhteiskunnan kehittämiseen sekä teknologisten että sosiaalisten innovaatioiden kehittäjänä.
   
 
   
 
kapsch logo
Kapsch TrafficComin toimittamia älykkäitä liikenneratkaisuja (ITS) käytetään ajoneuvoliikenteen hinnoittelujärjestelmissä, kaupunkikeskusten sisääntulo- ja pysäköintijärjestelmissä, liikenneturvallisuuden valvonnassa, tavarantoimitusten logistiikassa, sähköisessä ajoneuvojen tunnistamisessa ja rekisteröinnissä, liikenteen hallinnannassa, liikenteessä palveluna (MaaS) ja V2X-järjestelmissä. Kapsch TrafficCom tarjoaa asiakkailleen koko arvoketjun kattavat ratkaisut alkaen laitteista ja niiden muotoilusta aina asennukseen ja järjestelmien käyttöön. Kapsch TrafficComin ratkaisut helpottavat tieinfrastruktuurin rahoittamista, lisäävät liikenneturvallisuutta, sujuvoittavat liikennettä ja vähentävät liikenteen aiheuttamaa ympäristörasitusta. Kapsch TrafficComin ydinliiketoimintaa on pitkään ollut monikaistaisten väylien liikennettä häiritsemättömien sähköisten ajoneuvoliikenteen hinnoittelujärjestelmien suunnittelu, rakentaminen ja käyttö. Nykyään Kapsch TrafficComin ydinliiketoiminta kattaa monet muutkin ITS:n osa-alueet.


Kapsch TrafficComin referenssit 44 maasta eri puolilta maailmaa tekevät siitä globaalisti tunnustetun toimittajan. Kapsch TrafficCom on osa Kapsch-konsernia, itävaltalaista, vuonna 1892 perustettua teknologiaan keskittynyttä perheyritystä. Kapsch TrafficComin pääkonttori sijaitsee Wienissä Itävallassa, ja sillä on tytäryhtiöitä ja edustustoja 33 maassa. Yhtiö on listattu Wienin pörssiin (KTCG) vuonna 2007. Konsernissa on yli 4 800 työntekijää ja liikevaihto tilikautena 2016/2017 oli 649 miljoonaa euroa

   
 
   
  Kauppahalli24

Kauppahalli24.fi on ruokakauppa netissä. Perustamisesta v. 2010 alkaen olemme etsineet ja toteuttaneet edistyksellisiä toimintamalleja. Yhdistämme valmistajat ja kotitaloudet suoraan ilman välivarastointia ja myymälöitä. Mallimme antaa parhaan ruoan tuoreuden, ”nolla” hävikin ja auttaa virtuaalisen valikoiman avulla myös pieniä ja paikallisia valmistajia. Tavoittelemme avointa ja kuluttajakeskeistä ekosysteemiä myös logistiikassa. Asiakkaat saavat parempaa palvelua, kun kuljetukset yhdistetään avoimen kuljetusdatan avulla. Samalla osa turhasta liikenteestä poistuu.

   
       
  kempower logo
KEMPOWER – Kumppanisi sähkölataustarpeisiin. Kempower Oy suunnittelee, valmistaa ja kaupallistaa sähkölatausratkaisuja vaativiin olosuhteisiin kun maailma sähköistyy. 
 
KEITÄ OLEMME. Kempower Oy on Kemppi Groupin omistama yritys. Keskitymme henkilöautojen, hyötyajoneuvojen, raskaan liikenteen, työkoneiden, sähköisen merenkulun, satamalaitteiden sekä rakennus- ja kiinteistöalan sähkölatauslaitteisiin ja ratkaisuihin. Meillä on lähes 70 vuoden kokemus vankkarakenteisten ja kestävien virtalähteiden valmistuksesta vaativiin olosuhteisiin. Virtalähteemme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

TARJONTAMME

Tarjoamme latausratkaisuja sähköisiin voimansiirtolinjoihin. Ratkaisumme koostuvat laitteistosta, ohjelmistosta ja palvelusta.

Henkilöautot. Kiinteät ja liikuteltavat DC -laturit – 25 kilowatista useampaan sataan kilowattiin.

Bussit ja hyötyajoneuvot. Skaalautuvat virtalähteet julkisen liikenteen tarpeisiin älykkäällä ohjauksella.

Raskas kalusto. Vankkarakenteiset ja kestävät virtalähteet ankariin ja haastaviin olosuhteisiin.

Sähköinen merenkulku. Suurteholaturit sujuvaan liikennöintiin.

Kiinteistöt. Kustannustehokkaat laturit muuttuviin tarpeisiin.

 

OLE MEIHIN YHTEYDESSÄ

+358 3 89911 or Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja verkkosivuiltamme www.kempower.com

 

 

   
       
 

kyyti logo shadow 500px

Kyyti Group Oy on suomalainen start-up, joka on perustettu joulukuussa 2016. Kyyti kehittää vallankumouksellista liikkumispalvelua, joka yhdistää kysyntäperusteiset kimppakyydit sekä matkaketjut (MaaS). Kyyti palvelu lanseerattiin keväällä 2017 ja varsin lyhyessä ajassa se on saanut jo kymmeniä tuhansia käyttäjiä. Kyydin toiminta perustuu tehokkaaseen kyytien kysynnän yhdistelyyn ja automaattiseen autokapasiteetin ohjaukseen. Kyydin teknologialla voidaan räätälöidä yritysten työntekijöille henkilökohtaisia liikkumispalveluita sekä ratkaista myös syrjäseutujen liikkumisongelmia. Kyyti-palvelut voidaan tuoda myös erilaisten lippukauppojen yhteyteen, voit ostaa esimerkiksi samalla sekä kimppakyydin bussipysäkille että varsinaisen bussilipun.

   
       
  lapinamk rgb lomakekoko

Lapin ammattikorkeakoulu Oy on Euroopan pohjoisin AMK. Lapin alueen luonnonvaroihin nojaava vientiteollisuus, matkailu ja ajoneuvotestaus yhdistettynä haastaviin sääolosuhteisiin ja pitkiin etäisyyksiin ovat myös Lapin älyliikenteen ajureita. Olemme älyliikenteessä olleet mukana toteuttamassa useita käytännön kokeiluja, joilla on ollut suoria vaikutuksia uusina tuote- ja palveluinnovaatioina. Verkostossa Lapin AMK:n teknologinen osaaminen painottuu fullstack IoT-ratkaisuihin, mittausosaamiseen sekä 3D-simulaatioympäristöihin. Digitaaliset kaksoset ovat yksi AMK:n uusista painotuksista samalla kun ymmärrämme digitaalisten ekosysteemien lainalaisuudet. Älykäs väylien kunnossapito on myös yksi painotuksistamme. Tarjoamme paikallisen tuen ja vahvan teknologia- ja liiketoimintaosaamisen Lapissa tehtävään älyliikennekehitykseen sekä myös kansallisesti ja EU:n laajuisesti.

   
       
 
Liikenneturva suomi logo
Liikenneturva on tieliikenneturvallisuuden valistusorganisaatio. Sen tehtävänä on vaikuttaa ennaltaehkäisevästi ihmisten liikennekäyttäytymiseen tiedottamalla, kampanjoimalla, tukemalla eri ikä- ja tienkäyttäjäryhmien liikennekasvatusta sekä jatkokouluttamalla kuljettajia. Tutkimustoiminnalla hankitaan taustatietoja oman työn tukemiseksi. Liikenneturvan toiminta ulottuu koko maahan 12 aluetoimiston kautta. Liikenneturvan palveluksessa on 47 työntekijää sekä lähes sata vapaaehtoista kouluttajaa, jotka toimivat aluetoimistojen alaisuudessa. Liikenneturva on vapaaehtoisen liikenneturvallisuustyön keskusjärjestö, jolla on 57 eri aloja edustavaa jäsenyhteisöä. Se toimii läheisessä yhteistyössä näiden ja alan viranomaisten kanssa. Liikenneturvan toiminnasta säädetään lailla ja toimintaa valvoo liikenne- ja viestintäministeriö.
   
 
   
 
Lvk logo color FI rgb
Liikennevakuutuskeskus (LVK) on kaikkien Suomessa liikennevakuutustoimintaa harjoittavien vakuutusyhtiöiden yhteistyöelin. Liikennevakuutuskeskuksen tehtäviä ovat:

• jäsenyhtiöiden yhdys- ja neuvotteluelimenä toimiminen,
• liikennevakuutusten myöntäminen ulkomaisille ajoneuvoille,
• ulkomaisten yhteyksien hoitaminen,
• tuntemattomien, vakuuttamattomien, ulkomaisten ja siirtovakuutettujen ajoneuvojen aiheuttamien vahinkojen sekä ajoneuvojen aiheuttamien porovahinkojen hoitaminen,
• hyvikkeiden periminen vakuuttamattomilta ajoneuvoilta,
• vakuutustointa edistävien ohjeiden antaminen,
• tekee riskimaksulaskelmien tekeminen,
• liikenneturvallisuustyö (VALT),
• liikennevakuutuksen yhteisten vahinkotilastojen kokoaminen,
• korvaustointa yhdenmukaistavien ohjeiden antaminen sekä
• neljännen liikennevakuutusdirektiivin edellyttämänä tietokeskuksena ja korvauselimenä toimiminen Suomessa.

Vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunta (VALT) on vuonna 1967 perustettu Liikennevakuutuskeskuksen toimielin, joka tekee vakuutusalan yhteistä liikenneturvallisuustyötä. VALT edustaa vakuutusalaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti liikenneturvallisuusasioissa. VALT:in työ kohdistuu pääasiassa onnettomuustietojen tuottamiseen. Keskeisiä VALT:in tietolähteitä ovat:

• liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkinnan tulokset, joista kootaan LVK:ssa onnettomuustietorekisteri sekä
• liikennevakuutusyhtiöiden korvaamista liikennevahingoista koottu liikennevahinkotilasto.
   
 
   
  Virta logo  

Kavereiden kesken Virta, virallisesti Liikennevirta Oy. 

Virta on teknologia-alusta, joka mahdollistaa energiajärjestelmän ja ajoneuvojen rajapinnassa toimivien palveluiden tarjoamiseen käyttäjille ja kuluttajille. Virta palvelee asiakkaita kahdeksassa maassa, Ranskassa ja Suomessa omalla brändillään ja muilla markkinoilla paikallisen kumppanin brändillä. Virta on sähköautojen julkisten latauspalveluiden ylivoimainen markkinajohtaja Suomessa. Virta ei omista itse latauspisteitä vaan tarjoaa latauspisteiden omistajille digitaalisen palvelukerroksen. 

       
 
linjaautoliitto logo
Linja-autoliitto on vuonna 1928 perustettu yritysmuotoisen bussiliikenteen etujärjestö.
Linja-autoliiton tehtävänä on vaikuttaa julkiseen valtaan ja muihin keskeisiin sidosryhmiin siten, että liiton jäsenet voivat harjoittaa joukkoliikennettä taloudellisesti kannattavalla tavalla osana valtakunnallista bussiliikenne- ja bussiasemaverkkoa.

Liitto osallistuu bussiliikenteen ja sen eri liikennetyyppien kehittämiseen niin, että eri liikennepalvelutuotteet tyydyttävät mahdollisimman hyvin asiakkaiden tarpeita.
   
 
   
 
  logistiikkayritystelnliitto
Logistiikkayritysten Liitto on Suomessa avoimilla markkinoilla toimivien tavaralogistiikkapalveluyritysten elinkeinopoliittinen yhteistyö- ja etujärjestö, tehtävänään edistää jäsenyritysten liiketoiminnan edellytyksiä.
 
Päätehtävät:
- Käytännön toimintatapojen ja -standardien kehittäminen
- Työntekijä- ja alihankkijaresurssien kysymykset
- Logistiikka-alan liiketoiminnan edellytysten kehittäminen
   
 
   
 
FGI fi rgb
Maanmittauslaitos (MML) toimii maa- ja metsätalousministeriön alaisuudessa tuottaen tietoa, palvelua ja tutkimusta Maasta. Maanmittauslaitos tekee maanmittaustoimituksia, ylläpitää kiinteistöjen tietoja, tuottaa kartta-aineistoja, huolehtii lainhuudoista ja kiinnityksistä, kehittää tietojärjestelmiä sekä edistää paikkatieto-jen tutkimusta ja soveltamista. Paikkatietokeskus toimii Maanmittauslaitoksessa tutkimus- ja asiantuntijayk-sikkönä, jossa tehdään paikkatietoinfrastruktuureja tukevaa tutkimus- ja kehitystyötä sekä huolehditaan Inspire-direktiivin toimeenpanosta.

Paikkatietokeskus:
- tarjoaa tieteellisen perustan Suomen kartoille, paikkatiedoille ja paikannukselle
- tutkii ja kehittää paikkatietojen mittaus-, tuottamis- ja hyödyntämismenetelmiä
- tekee yhteistyötä yritysten, yliopistojen, tutkimuslaitosten ja julkisyhteisöjen kanssa
   
 
   
 
matkahuolto logo
Oy Matkahuolto Ab on vuonna 1933 perustettu yksityinen bussiliikenteen palvelu- ja markkinointiyritys. Yhtiön pääliiketoiminta-alat ovat Matka- ja Pakettipalvelut. Lisäksi yhtiö harjoittaa kahvila- ja kioskitoimintaa. Yhtiön omistavat suomalaiset yksityiset bussiyritykset ja sen palveluksessa on noin 700 henkilöä.

Ympäristöpolitiikkansa mukaisesti Matkahuolto tuntee vastuun ympäristöstään ja pyrkii kaikessa toiminnassaan kuormittamaan mahdollisimman vähän ympäristöä. Matkustajien kanssa samanaikaisesti busseissa kuljetetaan yritysten ja yksityisten paketteja, joten tämä yhdistetty pakettien ja henkilöiden kuljetuslogistiikka säästää luontoa ja ilmaa.
   
 
   
  Mattersoft2018
Mattersoft Oy on suomalainen ohjelmistoyhtiö, jonka päätuotteita ovat älyliikenteen tietojärjestelmät. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Tampereen ydinkeskustassa ja Helsingin Lauttasaaressa.

Yhtiön ydinosaamista ovat erityisesti joukkoliikenteen informaation hallinta ja liikennevaloetuudet. Mattersoft toteuttaa ja ylläpitää liikennealan tietojärjestelmiä itse ja yhdessä kumppaniensa kanssa. Tuotteidensa lisäksi yhtiö on vahvasti mukana erilaisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä älyliikenteen ja logistiikan tutkimushankkeissa.
   
 
   
 
mdi yhdistelmalogo
MDI on aluekehittämisen konsulttitoimisto, joka on erikoistunut julkisen sektorin toimintaympäristöjen vuorovaikutteiseen kehittämiseen. MDI on ollut mukana mm. työstämässä ajatuksia MaaS-visiosta Suomelle, FillariMaas:ia, eli polkupyöräpalveluiden sisällyttämistä osaksi liikenneketjuja, sekä Liikkujain ääntä, eli miten liikkumispalveluiden käyttäjien ääni saadaan paremmin kuuluviin ja käyttäjät siirtyvät liikennejärjestelmän kehittämistyön keskiöön. Lisäksi MaaS on olennainen osa monien kaupunkien ja alueiden kehittämisstrategioita, joita MDI on ollut sparraamassa.
   
 
   
 
mediamobile logo
Mediamobile tuottaa erilaisia V-Traffic-liikkuvuuspalveluja ja on Pohjoismaiden johtava liikennetiedon tuottaja. Mediamobile on osa TDF Groupia Ranskassa, joka on maanpäällisten lähetyspalvelujen sekä tietoliikenne- ja satelliittipalvelujen toimittaja. Mediamobilen palvelut ovat ensiluokkaisia, laajaan lähdevalikoimaan ja korkeaan laatuun perustuvia liikennetietopalveluita sekä paikallisesti että kansainvälisesti.
   
 
   
 
csm Metropolia RGB A e7a45c6ce1

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Koulutamme kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Muodostamme yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat ja joka synnyttää oivalluksia ja osaamista työhön ja hyvinvointia elämään. Olemme vastuullinen kumppani ja korkeakoulutuksen uudistaja, joka yhteistyössä löytää uusia ratkaisuja ja rakentaa parempaa tulevaisuutta. Älykkään liikkumisen osaamiskeskittymään kokoamme osaajia, kehittäjiä ja toimijoita niin omasta organisaatioista kuin sen ulkopuoleltakin. Kasvatamme osaajien verkostoa kehittämään uusia tekniikoita ja palveluratkaisuja liikenteen, logistiikan ja ihmisten tarpeiden edistämiseen. Etsimme rohkeita yhteistyökumppaneita, kuten palveluntuottajia, teknologiayrityksiä, rahoittajia ja tutkijoita luomaan kanssamme käyttäjää hyödyttävää älykkäämpää liikkumista. Löydämme yhdessä käyttäjien kanssa kokeilujen kautta älykkäämmän liikkumisen käyttömahdollisuuksia esimerkiksi autonomisten ajoneuvojen kehittämiseen.

 

   
       
  MOIA Logo POS BlueMOIA Finland Oy (Entinen Ajelo Oy ja Split Finland Oy) on ohjelmistoyritys älykkäämpiä jaettuja kyytejä varten. MOIA:n teknologia on ensimmäinen täysin automatisoitu ratkaisu jaettujen kyytien välittämiseksi tosiaikaisesti. Teknologia yhdistelee samaan suuntaan meneviä matkoja yhteen ajoneuvoon tehden siitä tehokkaimman ja ekologisimman tosiaikaisen kysyntäohjautuvan liikenteen ratkaisun. HSL:n vuosina 2012-2015 operoima palvelu Kutsuplus perustui MOIA:n teknologiaan, ja on toiminut inspiraationa lukuisille Suomessa ja maailmalla julkistetuille jaettujen kyytien palveluille.       
       
  MFC Logo

MOVING FORWARD CONSULTING on erikoistunut liikenteen ja liikkumiseen innovaatioiden edistämiseen tavoitteena kestävä ja vastuullinen liikennejärjestelmä. Erityisosaamisemme liittyy kuljetusten, liikenneturvallisuuden, tehokkuuden ja energiankäytön kestäviin ratkaisuihin. Tuemme asiakkaidemme pitkän aikavälin kehitystä liiketoimintamalleissa, teknologiassa tai yhteiskunnallisiin muutoksin reagoinnissa. MOVING FORWARD CONSULTING tarjoaa strategia- ja teknologiakonsultointia liikennesektorille, erityisesti erilaisissa älykkäiden liikennejärjestelmien ratkaisuissa, perustuen laajaan kokemukseemme ympäri maailmaa. Asiakkainamme ovat laajasti niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin toimijat tie- ja raideliikenteessä. Lue lisää: www.moving-forward-consulting.com.

   
       
 
nevia logo
NeVia Oy on liikennemittauksiin, liikennevirtatutkimuksiin ja muihin ITS-palveluihin erikoistunut yritys. NeVialla on monivuotinen kokemus tieinfrastruktuuripalveluiden tuottamisesta yksitys-, kunnallis- ja valtiosektorille. Kansanvälisten yhteistyökumppaneiden kautta käytössä on aina alan viimeisin tekniikka.

NeVia Oy on osa Andament Groupia.
   
 
   
 
noptel cmyk L
Noptel Oy suunnittelee ja valmistaa optiseen mittaustekniikkaan perustuvia mittalaitteita etäisyyden, paikan, suoruuden ja siirtymän mittaukseen. Järjestelmävalmistajille tarkoitettuja tuotteita käytetään liikenteen valvonnassa laajasti nopeuden mittaukseen, liikennekameran triggaukseen, ajoneuvojen luokitteluun, ylikorkeiden ajoneuvojen valvontaan ja liikenneinformaatiojärjestelmiin.
   
 
   
  OP liikemerkki kuva 

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jonka perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta. OP Ryhmä käy parhaillaan läpi suurta uudistusta kohti monialaista palveluyritystä. Uusien ideoiden nopeaa testausta ja validointia varten perustettiin sisäinen kehitysyksikkö OP Lab. Uusia palveluita syntyy niin taloudenhallinnan, asumisen, hyvinvoinnin kuin liikkumisenkin alueelle. Viimeisen kahden vuoden aikana OP Ryhmä on lanseerannut useita uusia liikkumisen palveluita, kuten OP Kulku -sähköautopalvelu, OP Kausiauto -palvelu satunnaiseen auton tarpeeseen ja DriveNow-yhteiskäyttöautopalvelu.

   
       
  Logo Oulun kaupunki JPEG    
       
  OulunEnergiaUrakointiOulun Energia Urakointi Oy:n tehtäväkenttänä on sähkö- ja televerkkoihin, tie- , katu- ja aluevalaistukseen sekä älyliikenteeseen liittyvät palvelut. Yrityksen liikevaihto oli noin 20 miljoona euroa vuonna 2015 ja sen palveluksessa on noin 100 henkilöä. Yhtiöön perustettiin erillinen älyliikenneyksikkö, jonka ydintehtävänä on älykkääseen liikenneinfraan liittyvät asiantuntija-, suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalvelut. 
   
       
 
oulunyliopisto logo
Oulun yliopistion tietojenkäsittelylaitos keskittyy yliopisto-opinnoillaan luomaan erinomaisen pohjan ja asiantuntijuuden työskennellä kaikkialla, missä informaatioteknologiaa kehitetään ja sovelletaan. ICT-toimiala kansainvälistyy ja kehittyy edelleen voimakkaasti ja alan asiantuntijoista on suuri kysyntä. Opiskelu Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden laitoksella tarjoaa hyvät työllistymis- ja urakehitysmahdollisuudet ICT-toimialan huippupaikoille.

Tietojenkäsittelytieteen opetus fokusoituu tietojärjestelmiin, ohjelmistoihin ja niitä syventäviin osaamisalueisiin ja sovelluksiin. Samalla voidaan kehittää työelämässä tärkeitä yleisiä taitoja kuten kirjallisen ja suullisen viestinnän taitoja, ryhmätyötaitoja ja ongelmanratkaisutaitoja. Työhön orientoituminen on jo osa opiskeluprosessia. Valmistuneiden työpaikkoina ovat yleensä ICT-alan yritykset, palvelu- ja teollisuusyritykset, julkinen sektori sekä koulutusorganisaatiot.
   
 
   
 
paetronics logo
Paetronics Oy on 1997 perustettu ajoneuvoelektroniikan laitteita ja ohjelmistoja suunnitteleva ja valmistava yritys. Laitteitamme käyttävät muun muassa Eurooppalaiset kuljetusliikkeet, posti- ja poliisilaitokset sekä autokoulut. Tuotannostamme noin 75 prosenttia menee vientiin. Toimintaamme ohjaa ISO 9001 laatujärjestelmä ja Paetronics Oy kuuluu parhaan AAA luottoluokituksen saaneiden yritysten joukkoon jo useana vuonna peräkkäin.

Tuotteemme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa ja vähentämään kuluja. Vahvuutenamme on elektroniikka- ja ohjelmistosuunnittelu sekä tuotesuunnittelu valmiiseen tuotteeseen asti. Erikoisosaamisena CAN, SAE ja muut ajoneuvoelektroniikan tietoväylät ja niitä hyödyntävät sovellukset. Räätälöimme tarvittaessa myös asiakaskohtaisia sovelluksia.
   
       
 
payiq logo transparent
Sadat miljoonat ihmiset ympäri maailman käyttävät matkapuhelimia joka päivä. Haluamme helpottaa ihmisten arkea tuomalla uusia innovatiivisia maksutapoja, mitkä on liitetty matkapuhelimiin. iQ Payments on johtava mobiilimaksamisen tarjoaja Suomessa. Palvelussamme oleva riskien ja petosten torjunta takaa parhaan mahdollisen suojan kauppiaille ja asiakkaille väärinkäytösten varalta. Palvelumme avulla kauppiaat saavat käyttöönsä parhaimmat maksutavat, jotka tehostavat myyntiä.

   
       
 
perille mobility solutions logo
Perille Mobility Services Oy on suomalainen liikkumisen startup -yritys ja rakennamme uusia liikkumista helpottavia digitaalisia palveluita kuluttajille yhdistelemällä dataa uudella tavalla. Lähdemme kuluttajien tarpeista, panostamme voimakkaasti palvelumuotoiluun ja hyödynnämme uutta teknologiaa parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoavien palveluidemme toteuttamisessa. Palvelumme lisäävät houkuttelevuutta ja matkustajia julkiseen liikkumiseen ja tästä hyötyvät ensisijaisesti kanssamme yhteistyötä tekevät liikenneoperaattorit. Julkaisemme ensimmäisen palvelumme vuoden 2015 aikana ja vuonna 2016 vakiinnutamme paikkamme miellyttävämmän liikkumisen teknologisena suunnannäyttäjänä.
   
 
   
 
PB-logo-fi-black
PiggyBaggy on joukkoistamisella toimiva yhteisöllinen tavarankuljetuspalvelu, jossa ihmiset kuljettavat toisilleen tavaroita arkisten matkojensa ohessa. Näin säästyy rahaa, aikaa ja ympäristön resursseja.

PiggyBaggy-tavarakimppakyytipalvelua tuottaa CoReorient Oy, joka on suomalainen IT cleanweb startup, jolla on suuret tavoitteet. Yritys kehittää yhteiskunnasta kestävämpää ja tehokkaampaa auttamalla niin kansalaisia, julkista sektoria kuin muita yrityksiäkin parantamaan toimintatapojaan.

CoReorient Oy kehittää PiggyBaggyn lisäksi myös muita joukkoistettuja palveluita ja rakentaa kaikkia osapuolia hyödyttäviä yhteistyömuotoja, joissa ratkaisut tehdään yksissä tuumin ja toisiaan tukien. Nimi "Coreorient" muodostuukin englannin kielen sanoista co-re-orient, mikä tarkoittaa yhdessä tehtävää asennemuutosta.
   
 
   
 
piirla logo
Piirla Oy on suomalainen yritys, joka on erikoistunut ajoneuvojen turvalaitetuotteiden ja –palveluiden kehitykseen ja maahantuontiin. Yhtiön historia lähtee ajopiirtureista ja nykyään ydinosaamiseen kuuluvat lisäksi mm. erilaiset hälytysjärjestelmät sekä seuranta- ja mittauslaitteet.

Yrityksen tehtävänä on parantaa liikenneturvallisuutta tarjoamalla laadukkaita tuotteita ja palveluita yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Tavoitteena on olla arvostettu asiantuntija ja yhteistyökumppani, jonka tuotteilla ja toiminnalla pystytään tarjoamaan turvallisempia ratkaisuja ammatti- ja yksityisliikennöitsijöitä varten.
   
 
   
 

Polamk 200pxPoliisiammattikorkeakoulu (Polamk) on Suomen ainoa poliisioppilaitos - poliisin koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämisen osaaja. Kaikki uudet poliisit valmistuvat Polamkista Tampereelta. Perus- ja  jatkokoulutuksen lisäksi oppilaitos tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta poliisihallinnolle sekä turvallisuusalan koulutusta sidosryhmille, yksityiselle turvallisuusalalle ja yrityksille. Poliisiammattikorkeakoulun soveltava tutkimus- ja kehitystyö palvelee poliisitoiminnan ja sisäisen turvallisuuden suunnittelua ja kehittämistä sekä Polamkin opetusta.

   
 
   
 
Q-Free logo.svg
 
Q-Free, a leading international supplier of Intelligent Transport System (ITS) solutions and services.Traffic Management, Tolling, Parking and C-ITS. The company has approximately 410 employees, offices in 20 countries, and presence on all continents. 
   
 
   
  Ramboll Logo WebsitesRamboll on johtava kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Säätiöomisteisessa yhtiössämme työskentelee 13 000 eri alojen ammattilaista globaalisti. Suomessa toimimme maanlaajuisesti 2 200 asiantuntijan voimin. Tarjoamme asiantuntijapalveluja infrastruktuurin, ympäristön ja rakennusten suunnitteluun, rakennuttamiseen, rakentamiseen ja ylläpitoon sekä johdon konsultointiin. Työmme tavoitteena on luoda aidosti koko yhteiskunnan toimintaa kehittäviä ratkaisuja. Tässä onnistumisen takaa osaava ja näkemyksellinen henkilöstömme.    
       
 
Roadscanners small
Roadscanners Oy on konsulttitoimisto ja ohjelmistoalan yritys, joka on aloittanut myös mittausinstrumenttien valmistuksen ja myynnin. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Rovaniemellä ja vuodesta 2001 lähtien yrityksellä on ollut sivukonttori Tampereella ja vuodesta 2007 Helsingissä. Roadscanners Oy:llä on tytäryhtiöitä seuraavasti; Roadscanners Sweden AB (Borlänge, Ruotsi), Roadscanners Central Europe (Praha, Czech), Roadscanners Norway AS (Kirkenes, Norja), Roadscanners USA Inc. (Dover, USA).

Yrityksen liiketoiminnassa on keskitytty liikenneinfrastruktuurin eli teiden, rautateiden, katujen, siltojen ja lentokenttien kunnon analyyseihin, hoidon ohjauksen ja parantamisen suunnitteluun sekä laadunvalvontaan. Yrityksen erityisenä vahvuutena kansainvälisesti pidetään asiantuntemusta maatutkateknologiassa sekä tienrakennusmateriaalien sähköisten, mekaanisten ja kemiallisten ominaisuuksien tuntemuksessa. Uusina teknologioina on viime vuosien aikana tullut mukaan lämpökameratekniikka, laserkeilaintekniikka sekä kiihtyvyysanturit. Merkittävä osa yrityksen liiketoiminnasta suuntautuu Road Doctor® -ohjelmistoversioiden kehittämiseen, myyntiin, koulutukseen ja ohjelmistotukeen.
   
 
   
 
24Rent Black RGB
24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100% kotimaisessa omistuksessa oleva yritys. Yritys toimii yhteistyössä kaupunkien, liikennelaitosten sekä asumis- ja liikkumispalveluita tuottavien yritysten kanssa. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa ja se tarjoaa yhteiskäytössä olevia autoja jo yli 20 paikkakunnalla. Go now! täydentää palvelutarjontaa erityisesti kaupunkilaisten tarpeisiin suunnitellulla palvelulla.
   
 
   
 
SATEL logo slogan
SATEL Oy on langattomaan reaaliaikaiseen tiedonsiirtoon erikoistunut suomalainen elektroniikka- ja tietoliikennealan yritys. SATELin radiomodeemit suunnitellaan ja valmistetaan yrityksen omalla tehtaalla Salossa. Yritys on alansa johtavia valmistajia ja sen tuotteita myydään kaikkialla maailmassa. SATELin tiedonsiirtoratkaisuja hyödynnetään esimerkiksi seuraavissa älykkään liikenteen sovelluksissa:
- Julkinen liikenne (RTPI)– Reaaliaikainen matkustajainformaatiojärjestelmä ja liikennevaloetuus
- Kalustolaivueen (AVL) – Automaattinen paikannus ja statistiikkatietojen siirto
- Parkkitilainformaatio – Reaaliaikainen tieto vapaista parkkitiloista
- Liikennemerkit (VMS) – Langaton liikennemerkkiohjaus esimerkiksi sääolojen tai liikennemäärien muuttuessa

SATEL radiomodeemeja käytetään laajasti myös SCADA-, tehdasautomaatio-, GNSS-, turvallisuus- ja telemetriasovelluksissa.
   
 
   
  S4 logo tag color

Sensible 4 on autonomisen ajamisen ohjelmistoyritys, jonka tuotteet on suunniteltu jaettujen kulkuneuvojen liikuttamiseen. Teknologiamme soveltuu kaikille alustoille ja on luotettava ratkaisu myös haastavissa keliolosuhteissa. Sensible 4:n perustajilla on vuosikymmenten kokemus kehitystyöstä ajoneuvojen automaatiosysteemien parissa. Tavoittelemme globaalia johtajuutta ajoneuvojen automatisoinnissa. Suomessa olemme testanneet liikenteessä, myös 5G-verkon yli. Toimintamme laajenee parhaillaan EU:n ja Aasian markkinoille.

   
       
 
Shareit logo BC CMYK 02
Shareit Blox Car –palvelu on autojen jakamisen ytimessä. Palvelu mahdollistaa yksityishenkilöiden välisen autojen vuokraamisen edullisemmin ja joustavammin kuin perinteiset autovuokraamot. Palvelu ei tunne maantieteellisiä rajoituksia, vaan toimii laajemmin kuin muut yhteiskäyttöautoilua tarjoavat yritykset.

Autojen vertaisvuokraus on joukkoliikenteen ohella yksityishenkilöiden paras tapa edesauttaa liikenteen kestävää kehitystä. Auton omistajalle palvelu on ainutlaatuinen mahdollisuus auton jakamiseen ja autoilun kustannusten kattamiseen.

Shareit on ajanhermolla liikkumisen palvelumuotojen kehityksestä ja pyrkii vuorovaikutuksessa asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa jakamaan kokemuksiaan ja tietämystään. Tavoitteena on kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi yksityisautoilua kestävän kehityksen ehdoin tarjoavaksi palveluyritykseksi.
   
 
   
 
siemens
Siemens on suunnannäyttäjä energiatehokkuuden lisäämisessä, teollisuuden tuottavuuden kasvattamisessa, kustannustehokkaassa ja laadukkaassa terveydenhuollossa sekä älykkäissä kaupunki- ja infrastruktuuriratkaisuissa. Yhteensopivat teknologiat suojelevat ympäristöä ja parantavat elämänlaatua kaupungeissa.

Siemens Osakeyhtiö toimii Suomen lisäksi Virossa, Latviassa ja Liettuassa paikallisten aluetoimistojen kautta. Yhtiön liikevaihto on noin 270 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 660.

Suomessa toimivia Siemens-yhtiöitä ovat Siemens Osakeyhtiön lisäksi Healthcare Solutions, Siemens Healthcare Diagnostics, Oy Osram Ab ja Siemens Financial Services.
   
 
   
 
sitowise

Sitowise on 1500 hengen asiantuntijayritys, joka tarjoaa asiakkailleen kaikki rakennetun ympäristön suunnittelu-, asiantuntija- ja digitaaliset palvelut saman katon alta. Olemme suurin suomalaisomisteinen rakennusalan suunnittelu- ja konsultointitoimisto, kaupunkiseutujen monialahankkeiden johtava osaaja sekä tiedolla johtamisen ja tietomallintamisen edelläkävijä. Saat meiltä rakennetun ympäristön ja liikenteen asiantuntija- ja digitaaliset palvelut MaaS- ja logistiikkaratkaisuista paikkatietopohjaisiin tietojärjestelmiin, erilaisiin selvityksiin ja konsultointeihin sekä elämyksellisiin kaupunkitilan virtuaaliympäristöihin.

   
       
 
SMOTO logo RGB-värit
Suomen Motoristit ry (SMOTO) on vuonna 1989 perustettu suomalaisten motoristien, moottoripyöräkerhojen ja järjestöjen yhteenliittymä ja yhteistyöelin, jonka tarkoituksena on valvoa ja edistää suomalaisten motoristien etuja. SMOTOon kuuluu jäsenkerhojen kautta ja henkilöjäseninä noin 17 000 motoristia. SMOTO huolehtii kaikkien suomalaisten motoristien edunvalvonnasta.

SMOTO on innovatiivinen, puolueeton, aloitteellinen ja vastuullinen moottoripyöräilyn kehittäjä, joka toimii aktiivisesti ja vie eteenpäin kaikkien suomalaisten motoristien asioita ja moottoripyöräilyä. SMOTO:n edunvalvonnan tavoitteena on, että moottoripyöräilyä ei tule rajoittaa enempää kuin liikenneturvallisuuden tai ympäristön kannalta on välttämätöntä.
   
 
   
 
Solita logo
Solita rakentaa digitaalista infrastruktuuria ja auttaa jalostamaan liikennedatasta uusien ratkaisujen polttoainetta. Rakennamme ratkaisuja liiketoiminnan, liikennevirtojen ja logistiikan johtamiseen, hallintaan, suunnitteluun ja mallinnukseen. Solita työllistää yli 360 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.
   
 
   
 
source logo varit
Markkinointiviestintätoimisto Source luo digitaalisen aikakauden viestintää. Me löydämme mielenkiintoiset kulmat ja keinot kertoa tarinoita. Tarjoamme markkinointiviestintäpalveluita ja sisällöntuotantoa. Graafinen suunnittelu ja digitaaliset ratkaisut ovat iso osa tekemistämme. Asiakaskuntamme koostuu pörssiyrityksistä ja julkishallinnosta startuppeihin. Strateginen suunnittelu ja oma sisällöntuotantotiimimme yhdistettynä videotuotantoomme tarjoavat asiakkaillemme kokonaisvaltaiset ratkaisut. 
 
Monien töidemme taustalla on isompi tavoite tai tehtävä ja uskomme, että markkinointiviestinnälläkin voidaan parantaa maailmaa. Olemme saaneet kansalaiset vastustamaan harmaata taloutta, liittymään ammattiliittoon, käyttämään kännykkäänsä lounaan maksamiseen, tai vaikkapa ostamaan auton. Asiakkaan tarpeita varten räätälöity tiimi toteuttaa konsepteja ja brändejä muun muassa palvelumuotoilun keinoin materiaalituotantoa unohtamatta. 
Mikä on sinun tarinasi? source.fi
   
       
 
strafica logo
Strafica Oy on avainhenkilöidensä omistama vuonna 2000 perustettu asiantuntijayritys. Yritys tekee liikennejärjestelmien ja maankäytön strategista suunnittelua ja sitä palvelevia analyysejä, ennusteita, tutkimuksia, selvityksiä, vaikutusten arviointia ja kehitysprojekteja. Strafican toimintaa ohjaa sertifioitu laatujärjestelmä.
   
 
   
 
suomentaksiliitto logo
Suomen Taksiliitto on taksiyrittäjien valtakunnallinen etu- ja palvelujärjestö, johon kuuluu lähes 90 prosenttia maamme taksiyrittäjistä. Taksiliitto valvoo sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla jäsentensä ammatillisia etuja lainsäädännön, hallinnon ja talouden alueilla. Lisäksi Taksiliitto tukee jäsentensä liiketoiminnan kehittämistä.
   
 
   
  Sty logo
Suomen Tieyhdistys ry on tie- ja liikennealan asiantuntija ja vaikuttaja. Yhdistys on toiminut jo vuodesta 1917 lähtien. Tieyhdistyksen toiminnan tarkoituksena on lisätä tietoisuutta tie- ja liikennealan merkityksestä Suomen kilpailukyvylle ja hyvinvoinnille. Aktiivisella yhteistyöllä ja vaikuttamisella yhdistys pyrkii varmistamaan alan rahoitus- ja osaamispääoman. Yhdistys on yksityistieasioiden johtava asiantuntija Suomessa ja järjestää useita alaa yhdistäviä tapahtumia.
   
       
 
swarco logo
SWARCO on itävaltalainen yritys joka on erikoistunut älykkään liikenne ja infrastruktuurin kehittämiseen ja on johtava toimija markkinoilla. Toimintaa on 26 maassa 80 yhtiön voimin.
SWARCO ratkaisuja käytetään liikenteen hallinnassa, PT-ratkaisuissa, rautatieliikenteen ja pysäköintiratkaisuissa kaikissa Pohjoismaissa. Ratkaisumme perustuvat laajan valikoiman tuotteita, järjestelmiä ja palveluja.

SWARCO Finlandilla työskentelee 15 koulutettua ja motivoitunutta työntekijää, jotka yhdessä Pohjoismaisten kollegojensa kanssa muodostavat kilpailukykyisen ja vahvan organisaation. Organisaatioiden päätehtävät ovat myynti, projektit ja huoltopalvelut – markkinat ja asiakkaiden tarpeet huomioonottaen. SWARCO Finlandin pääkonttori sijaitsee Espoossa.
   
 
   
 
taipaletelematics logo
Taipale Telematics Oy on tamperelainen tiedonkeruuseen, analysointiin ja raportointiin erikoistunut yritys, joka toimittaa kuljettajaa tosiaikaisesti avustavia, ajoneuvon käyttöä seuraavia ja kuljettajan ajotapaa tukevia laitteita ja palveluja. Tuotteemme, muun muassa ajotavan johtamispalvelu SENSIOR(TM), parantavat liikenneturvallisuutta ja pienentävät liikenteen kustannuksia ja ympäristöhaittoja.

Toimintamme on äärimmäisen ammattimaista ja tulokset ovat vakuuttavia. Tekemällä läheistä ja asiakaslähtöistä yhteistyötä olemme auttaneet monia huippuyrityksiä johtamaan ja hallitsemaan ajotyötään entistä paremmin. Yhteistyökumppaneina meihin luottavat Pohjola A-vakuutus, Vianor, L&T, Neste Oil, Veolia Transport Finland, Veolia Verkehr Germany, Itella, Länsilinjat sekä EULEX Kosovo-organisaatio. Luottamus syntyy tuloksista. Tulokset syntyvät teoista.
   
 
   
 
Tampereen teknillisen yliopiston logo

verne tampereen teknillinen yliopisto
Tampereen teknillinen yliopisto on teknologisen kehityksen tiennäyttäjä sekä tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän yhteistyökumppani. Yliopistosta valmistuu haluttuja osaajia yhteiskunnan eri aloille. Verne on yliopiston alla toimiva liikenteen tutkimuskeskus.

Vernen tutkimuskohteena on liikennejärjestelmä, joka mahdollistaa sujuvan henkilö- ja tavaraliikenteen. Vernen tutkimus pyrkii sekä observointiin että vaikuttamiseen. Toisin sanoen Vernessä havainnoidaan ja analysoidaan liikennejärjestelmän nykytilaa objektiivisesti ja pyritään kehittämään liikennejärjestelmän toimivuutta tutkimustulosten perusteella. Vernen toiminta perustuu vahvaan yhteistyöhön asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa.
   
 
   
 
tampereen yliopisto logo
Tampereen yliopisto on yhteiskunnallisesti vaikuttava sivistysyhteisö, joka kouluttaa maailmaa ymmärtäviä maailman muuttajia. Tampereen yliopiston profiilissa korostuvat yhteiskunnan ja terveyden tutkimus ja opetus sekä monitieteisyys.

Tutkimustoiminnassaan yliopisto haluaa tarttua tärkeisiin ja ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Kriittisellä tiedolla ja koulutuksella yliopisto auttaa ihmisiä ja yhteiskuntaa parantamaan sivistyksellistä, terveydellistä, sosiaalista ja taloudellista hyvinvointia. Yliopiston tärkeimmät arvot ovat akateeminen vapaus, luovuus, tasavertaiset mahdollisuudet oppia, tietää, osallistua ja vaikuttaa sekä yhteisöllinen vastuu.

Yliopiston kotikaupunki Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki. Tampereen yliopisto toimii myös Porissa ja Seinäjoella.
   
 
   
  TeconerLogoTeconer Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi ympäristömittausteknologiaa ja teollisuusprosessien mittausjärjestelmiä. Meillä on yli 30 vuoden kokemus innovatiivisista antureista ja optisista mittausratkaisuista. Tuotteemme valmistetaan Suomessa.    
       
 
traficon logo
Traficon Oy on liikennesuunnitteluun keskittyvä erikoistoimisto. Perinteisen liikennesuunnittelun pohjalta yritys on kehittänyt osaamistaan liikenteen hallinnan, ohjauksen ja ITS:n (älykkäät liikennejärjestelmät) alueilla.

Liikennevalot ja joukkoliikenteen liikennevaloetuudet, tiemaksujärjestelmät, liikenteen väyläohjausjärjestelmät sekä tietunneleiden turvallisuuteen liittyvät selvitykset ovat esimerkkejä Traficonin osaamisesta. Yrityksellä on vuosikymmenien laaja kokemus ja erikoisasiantuntemusta yhdistettynä uusiin innovaatioihin - siinä avaimet tehtävissä onnistumiseen.
   
 
   
 
trafix logoRGB72
Trafix Oy on vuonna 2007 perustettu liikennesuunnittelun, yhdyskuntarakenteen ja älyliikenteen asiantuntijatoimisto. Asiakkaina niin julkisten tahojen (kaupungit, kunnat, liikennealan virastot) lisäksi yksityiset tahot, kuten rakennusliikkeet, rakennuttajat ja kaupan keskusliikkeet. Tunnemme toimeksiantojemme kautta sekä julkisen, että yksityisen sektorin toimintatavat ja haasteet. Kahden viime vuoden aikana olemme toimineet mm. joukkoliikenteen murrokseen ja älyliikenteen ratkaisujen kehittämiseen, sekä ympäristöstrategioihin ja niihin liittyvän teknologian arviointiin liittyvissä toimeksiannoissa erittäin vahvana ja kysyttynä konsultointipalvelujen toimittajana.
   
 
   
  TRANSTECH skoda small

Suomalaista kiskokalusto- ja konepajaosaamista. Transtech Oy on Euroopan johtava vaativiin olosuhteisiin suunnitellun kiskokaluston ja matalalattiaisten raitiovaunujen valmistaja sekä merkittävä keskiraskaiden konepajatuotteiden sopimusvalmistaja. Yhtiön toimipaikkoja ovat Oulun konttori, Otanmäen tehdas ja Helsingin kunnossapitoyksiköt. Transtech Oy on osa Škoda Transportation Group -konsernia.

   
       
 
TTS-logo
TTS Työtehoseura on valtakunnallisesti toimiva kehittämis-, koulutus- ja tutkimusorganisaatio. TTS:llä on vuosittain noin 100 erilaista kehittämis- ja tutkimushanketta ja koulutamme vuosittain yli 10 000 henkilöä pääasiassa teknisten alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi. Merkittävin koulutusalamme on kuljetus- ja logistiikka-ala. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä yritysten kanssa ja koulutamme henkilöitä elinkeinoelämän tarpeisiin. Käytämme koulutuksessa monipuolisesti erilaisia oppimisympäristöjä ja olemme mm. ensimmäisenä Euroopassa ottaneet simulaattorit tavara- ja henkilöliikenteen koulutuskäyttöön. Simulaattoreita käytetään myös tutkimustyössä, jossa kehitämme älyliikenteen ratkaisuja raskaaseen liikenteeseen. Tutkimus- ja kehitystoimintamme painottuvat em. lisäksi työmenetelmien, työn turvallisuuden sekä toiminnallisuuden ja toimivuuden kehittämiseen. Tutkimus- ja kehittämistoimintamme on vahvasti soveltava ja käytännön läheinen. TTS toimii aktiivisesti alan kansainvälisessä yhteistyössä. Työtehoseura toimii 230 työntekijän voimin päätoimipisteenä Nurmijärven Rajamäki.
   
 
   
 
turun yliopisto logo
Turun yliopiston merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus (MKK) on merenkulkualan moniosaaja. Keskus tutkii ja tuottaa uutta tietoa merenkulkualan päätöksenteon tueksi sekä tarjoaa ajankohtaista täydennyskoulutusta ja konferensseja merenkulkualan ammattilaisille.
   
 
   
  TVVLMJTVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy on kuntien ja valtion yhteinen IT-palvelu- ja hankintayhtiö. Sen toiminta kattaa yli 20 keskeisintä kaupunkiseutua ja 9 joukkoliikenteen järjestämisvastuussa olevaa ELY-keskusta ympäri Suomea. Yhtiön tarkoituksena on hankkia, kehittää ja ylläpitää joukkoliikenteen toimivaltaisten viranomaisten yhteistä lippu- ja maksujärjestelmää yhteistyössä järjestelmätoimittajien ja järjestelmän käyttäjien kanssa.    
       
 
uar-logo-2
UAR Finland Oy – turvallisempaa tulevaisuutta.

Tavoitteemme on tarjota puitteet kaikenikäisten kuljettajien elämyksellisille ja turvallisille ajokokemuksille. Kannustamme ihmisiä oppimaan tänään, jotta he tulevaisuudessa toimisivat liikenteessä turvallisemmin ja ympäristöä kunnioittaen. Kehitämme palvelujamme ja tuotteitamme jatkuvasti kehittyvän yhteiskuntamme tarpeita ajatellen. Olemme palvelleet yli 400 000 tyytyväistä asiakasta vuodesta 1993 lähtien.
   
 
   
 
Vaisala Logo
Vaisala on maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuja tarjoava yritys. Toimintamme ja kehittämämme teknologiat vaikuttavat ihmisten päivittäiseen elämään eri puolilla maailmaa. 75-vuotisen kokemuksensa avulla Vaisala mahdollistaa paremman elämänlaadun tarjoamalla kattavan innovatiivisia havainto- ja mittaustuotteita ja palveluja valittujen säästä riippuvaisten toimialojen sekä teollisuuden mittaustarpeisiin.
   
 
   
  Vinka Vinka on liikenteen digitalisaatioon keskittyvä yritys, joka tuottaa työkaluja automaattiseen matkojen yhdistelyyn ja kulkuneuvokaluston hallintaan. Vinka on luonut henkilö- ja tavaraliikenteen optimointiin uudenlaisia työkaluja, joita kaiken kokoiset yritykset voivat hyödyntää skaalautuvan hinnan ja alhaisen käyttöönottokynnyksen johdosta. Vinkan tiimillä on yli 90 vuoden kokemus toimialalta.    
       
  Virebit logo colourVirebit Oy on vuonna 2009 perustettu konsulttitoimisto, joka auttaa yrityksiä ja yhteisöjä luomaan kestävää menestystä. Yrityksen omistaa kolme toiminnassa mukana olevaa konsulttia. Virebitin ominta kohdealuetta ovat kehittämisprojektit, jotka osuvat teknologioiden, liiketoiminnan ja kestävän kehityksen rajapintoihin. Virebit on ollut mukana MaaS-, ITS- ja sähköisen liikenteen alueen kehittämisessä mm. Tekesin ja Finpron hankkeissa. Virebit - kohti kestävää menestystä.     
       
 
NRC Group
NRC Group Finland Oy on Suomen monipuolisin infrahankkeiden suunnittelutoimistorakennusliike ja kunnossapitoyritys,  mukaan lukien kalustopalvelut ja ratamateriaalien toimitukset. Alan edelläkävijänä panostamme ketterään sekä uudistuvaan toimintaan. Olemme osa norjalaista NRC Groupia, joka on pohjoismaiden johtava infra-alan toimija Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tuottaa infra-alan elinkaaren kaikki palvelut raideinfrasta siltasuunnitteluun, ratarakentamisesta kunnossapitoon, maanrakennuksesta sähköön ja ympäristöön. Konsernissa työskentelee yhteensä yli 2500 infrahankkeiden ammattilaista.
   
 
   
 
VTT logo
Teknologian tutkimuskeskus VTT on kansainvälisesti verkottunut, moniteknologinen tutkimuskeskus, joka tuottaa asiakkailleen korkeatasoisia teknologisia ratkaisuja ja innovaatiopalveluja. Monialaista osaamista yhdistämällä VTT auttaa asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan luomaan uusia tuotteita, tuotantoprosesseja ja -menetelmiä sekä palveluja ja näin lisätä elinkeinoelämän kansainvälistä kilpailukykyä sekä yhteiskunnan hyvinvointia. Laajan kotimaisen ja kansainvälisen yhteistyön ja verkostoitumisen avulla VTT varmistaa tiedon ja teknologian tehokkaan siirron ja hyödyntämisen.
   
 
   
 
ysp logo L1 2400 RGBYSP Oy on suomalainen älykkään liikenteen ja erilaisten älykkäiden ohjausjärjestelmien asiantuntijayritys. Olemme osa kansainvälistä Dynniq -konsenia, joka on yksi Euroopan johtavista älykkään liikenteen ratkaisutoimittajista. Yrityksen tärkeimmät arvot ovat innovatiivisuus, ympäristöystävällisyys, dynaamisuus ja turvallisuus. Hyödynnämme koko konsernin laaja-alaista osaamista ja kokemusta asiakkaidemme eduksi. Yrityksellämme on yli 30 vuoden kokemus korkealaatuisten teknisten kokonaisratkaisuiden toimittamisesta niin kotimaassa kuin ulkomailla. Olemme toimittaneet yli 100 älykkään liikenteen ohjaus- ja hallintajärjestelmää (mm. maantiet- ja moottoritiet, tunnelit, sillat, raja-asemat ja pysäköinti). YSP:n nimeen on koko yrityksen toiminnan ajan liitetty luotettavuus, korkea osaaminen ja asiakaslähtöisyys, mistä osoituksena on pitkät ja luottamukselliset välit niin tilaajiin kuin muihin alan toimijoihin. Automaatio-, sähkö- ja ICT-alueiden monipuolisen osaamisen ja tiiviin yhteistyön avulla pystymme tarjoamaan ratkaisuja, joissa asiakkaan järjestelmän eri osa-alueiden eritysipiirteet on huomioitu ja yhteensopivuus taattu. ICT-alueella omaamme pitkän kokemuksen asiakaskohtaisiin tarpeisiin räätälöidyistä ohjelmistoratkaisuista sekä tietoliikenneverkkojen vaativista suunnittelu-, konsultointi- ja toteutustehtävistä. Pystymme vastaamaan myös hankkeiden elinkaaren mittaisiin haasteisiin tarjoamalla palveluita esisuunnittelusta laitetoimituksiin ja ylläpitotehtäviin. Yrityksemme palveluksessa on 28 alan ammattilaista Suomessa ja koko Dynniq konsernin palveluksessa maailmanlaajuisesti on yli 1800 työntekijää.


 
   
       
 

Yhteinen toimialaliitto (YTL) on Suomen standardisoimisliiton toimialayhteisö, joka vastaa älyliikenteen, logistiikan, liikennepalvelujen ja raideliikenteen standardisoinnista.

Standardisointoiminta on kansainvälistä. YTL:n toimialojen standardit laaditaan eurooppalaisen (CEN) tai maailmanlaajuisen järjestön (ISO) teknisissä komiteoissa. Suomessa standardeja laaditaan näiden komiteoiden peilikomiteoissa, joita kutsutaan seurantaryhmiksi. Seurantaryhmien kautta pääsee osallistumaan ja vaikuttamaan eurooppalaiseen (CEN TC 278 – Intelligent transport systems) sekä globaaliin (ISO TC 204 – Intelligent transport systems, ISO TC 22 – Road Vehicles) älyliikenteen standardisointiin. Standardisoinnin lisäksi Yhteisessä toimialaliitossa toimii Ajoneuvovalmistajien jaos, Logistiikan asiakkaiden neuvottelukunta LONK sekä erikois- ja hyötyajoneuvojen neuvottelukunta HYÖTY.

Vain osallistumalla voi vaikuttaa!

http://www.ytl.fi/mita_teemme/standardisointi

 

http://www.ytl.fi/neuvottelukunnat/lonk

http://www.ytl.fi/neuvottelukunnat/hyoty

 

Parhaimmillaan yhdessä – YTL


   
       

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube