Hankittavia palveluita

ITS Finlandin verkosto tarjoaa monipuolisen kattauksen älyliikenteen palveluja ja tuotteita. Niistä osaan voit tutustua alla.

ABAX - Kaikille, jotka käyttävät ajoneuvoja työssään

ABAXin sähköisellä ajopäiväkirjalla varmistat ajopäiväkirjojesi ajantasaisuuden verottajan edellyttämällä tavalla, poistaen samalla veroseuraamusten riskin. Ajopäiväkirjan avulla tiedät aina missä yrityksesi ajoneuvot ovat, parannat asiakaspalvelua ja kustannustehokkuutta sekä vähennät polttoainekustannuksia jopa yli 20 %.

ABAX toimittaa myös raskaammalle kalustolle tarkoitettuja Fleet Management- ja laitteistonvalvonnan järjestelmiä ammattiajoneuvoja käyttäville yrityksille. Tuotteemme ovat alallaan maailman johtavia.

ABAX on Pohjois-Euroopan johtava sähköisten ajopäiväkirjojen valmistaja. Vuonna 2003 Norjan Larvikissa perustettu ABAX toimii Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa, Hollannissa ja Iso-Britanniassa. Yhtiön palveluksessa on 300 työntekijää ja se on myynyt yhteensä yli 150 000 laitetta.

Lisätietoa:
www.abax.fi

 

 

Älykkään liikkumisen parhaat ratkaisut nyt yhden sivuston takaa

GoSmart.fi on sivusto, joka kerää yhteen uusimmat innovaatiot ja käytännön ratkaisut älyliikenteen jatkuvasti muuttuvalta rintamalta. Sivusto esittelee älykkään liikkumisen blogissaan alan ammattilaisten näkemyksiä älykkään liikkumisen ratkaisuista keskittyen tarjoamaan kattavan kokonaiskuvan. Sivuston kohderyhmänä ovat sekä yksittäiset kuluttajat että älykkään liikkumisen ratkaisuista hyötyvät yritykset. GoSmart tarjoaa kohderyhmälleen mahdollisuuden hankkia älykkään liikkumisen ratkaisuja suoraan sivustolta.

GoSmart.fi on suomalainen sivusto, joka kokoaa älyliikenneratkaisujen ja -palveluiden toimittajat kansainvälisine edustuksineen yhteiseen markkinapaikkaan. GoSmart kauppiaiden tarjonta kattaa mm. anturoituja kalustonhallintaratkaisuja, ajoneuvojen tiedonsiirtoratkaisuja, mobiileja työnohjausratkaisuja, liikkujan turvapalveluratkaisuja sekä liikenne palveluna ratkaisuja.

Tutustu älyliikenteen kauppapaikkaan: www.gosmart.fi

 

24Rent - Auto läheltäsi 24h

24Rent 800x600Kotimainen 24Rent vuokraa yhteiskäyttöisiä autoja maanlaajuisesti kellon ympäri. 24Rent-yhteiskäyttöautopalvelulle on myönnetty Suomalaisen työn liiton avainlipputunnus, ja yritys on Suomen suurin toimija palvelutarjonnan yltäessä Helsingistä Rovaniemelle. Yhteiskäyttöautot ovat paljon muutakin kuin vain henkilöautoja, sillä eri elämäntilanteissa- ja vaiheissa asiakkaiden käyttötarpeet vaihtelevat suurestikin. Tämän vuoksi kalustovalikoimasta löytyy sopiva auto aina henkilöautoista tavara-autoihin ja sähköautoihin, sekä sopiva maksutapa yksittäisestä luottokorttimaksusta yritysten koontilaskuun.

Kaikille avoin palvelu ei vaadi käyntiä toimistolla tai maksullista rekisteröitymistä ennakkoon, ja autojen varaukset hoituvat helposti myös mobiilissa. Uusikin asiakas saa auton käyttöönsä viidessä minuutissa ovien avautuessa näppärästi omalla puhelimella. 24Rentin asiakkaat maksavat vain todellisesta käytöstä ja ajetuista kilometreistä eivätkä auton seisomisesta parkkipaikalla käyttämättömänä.

24Rent on aktiivisesti kehittämässä suomalaista liikennekenttää monipuolisemmaksi “liikenne palveluna” -ajattelun yleistymisen myötä. Yritys esimerkiksi integroi ensimmäisenä maailmassa kimppakyytisovelluksen palveluunsa avoimen rajapintansa avulla. Lisäksi 24Rent ja VVO ovat luoneet ainutlaatuisen konseptin yhteiskäyttöisten autojen sijoittamisesta Lumo-vuokratalojen asukkaiden käyttöön ympäri Suomen. Tulevaisuuden kaupunkisuunnittelu ja rakentaminen helpottuu merkittävästi 24Rentin työskennellessä yhteistyössä useiden eri rakennusyhtiöiden ja konsulttitalojen kanssa ympäri Suomen parkkipaikkojen rakentamistarpeen vähentämiseksi. Ensimmäisenä esimerkkinä jo kaavoitusvaiheessa aloitetun yhteistyön tuloksista valmistuu rakennusyhtiö Firan kohde Helsingin Rastilaan vuoden 2016 aikana. 

Go now! tuo ensimmäisenä Suomessa yhteiskäyttöiset kaupunkiautot one way-matkoihin. Go now! toimii helpolla puhelinsovelluksella ja palvelun käytössä on ekotehokkaita hybridiajoneuvoja. Minuuttiperusteinen all inclusive-palvelu toimii kellon ympäri eikä käyttäjän tarvitse huolehtia edes pysäköinti- tai polttoainekustannuksista niiden sisältyessä palvelun hintaan.  Lue lisää www.gonow.fi.

Tutustu palveluun: https://www.24rent.fi/

 

Drivecolla työkalut helppoon hallintaan ja parempaan ajoon

driveco palvelu itsDriveco on monipalvelu, johon tarjoamme useita hyödyllisiä ja helppokäyttöisiä palveluita yhteistyökumppaniemme kanssa. Palveluista muodostetaan juuri Teille sopiva kokonaisuus. Tärkeimpiä ovat erilaiset ajoraportit, jotka sisältävät ajoreitit, polttoaineen kulutuksen, ympäristöraportit ja paljon muuta. Tiedot helpottavat toiminnan suunnittelua ja auttavat näin nostamaan kaluston käyttöastetta. Driveco osaa myös tehdä vaadittavat raportit Tavarankuljetuksen ja logistiikan energiatehokkuussopimusta varten.

Drivecon kuljettajakohtainen ajotaparaportointi tukee esimiestyötä ja kuljettajien työhyvinvointia. Lisäksi Driveco ohjaa kuljettajia kehittämään ajotapaansa taloudellisemmaksi ja turvallisemmaksi. Ajotavan kehittyessä polttoainetta säästyy ja liikenneturvallisuus paranee.

Järjestelmä kerää analyysiin tarvittavia ajotietoja auton OBD-väylästä, josta Driveco seuraa esimerkiksi auton moottorin toimintaa. Laite itse sisältää kiihtyvyysanturin ja GPS-paikantimen. Kerätyt tiedot siirretään automaattisesti Drivecon Internet-palveluun. Drivecon asentaminen on helppoa: Liität vain laitteen ajoneuvoon, jolloin se hakee automaattisesti uusimmat päivitykset ja alkaa toimia.

Lisätietoja: www.eco.driveco.fi

 

Hanki osa ajo-opetuksestasi e-autokoulussa

e-autokoulussaE-autokoulu on uusi tapa käydä autokoulua. Se on autokouluille suunniteltu kokonaisjärjestelmä, joka toimii omassa nettiselaimessasi ajasta ja paikasta riippumatta. E-autokoulu koostuu oppimisympäristöstä, opetusmateriaaleista ja hallinnasta muodostaen kiinteän kokonaisuuden. Ne on alusta alkaen suunniteltu ja rakennettu toimimaan yhdessä.

E-autokoulu on ainoa tuote, jonka autokoulu tarvitsee. Sen kautta hoidetaan teoria-opetus, sieltä löytyy kaikki oppilaan tarvitsema harjoitusmateriaali ja sen avulla hallitaan autokoulun resursseja ja laskutusta. Oppilas pystyy myös palvelun kautta seuraamaan omaa edistymistään kotikoneeltaan.

Opiskele, tee tehtäviä ja varaa ajoaikoja osoitteesta www.eautokoulu.fi.

Lisätietoja: www.autokoululiitto.fi

 

Tarkkaa @Fokus -paikkatietoa liikkujille

indagon Fokus kuvaIndagonin @Fokus differentiaaliavustepalvelun avulla liikkuvan kohteen paikannus on riittävän luotettavaa ja tarkkaa mm. vesistöväylien, tiekaistojen ja raiteiden huoltajille.

Indagon @Fokus DGNSS palvelu on tarkoitettu käyttäjille, joille normaalin GPS:n tarkkuus ei riitä. DGNSS palvelussa on differentiaalikorjaus tarjolla sekä GPS että GLONASS satelliittijärjestelmiin. Luotettava ja tarkka paikka on saatavissa, kunhan IP-pohjainen tiedonsiirtoyhteys on käytettävissä. Kattavalla tukiasemaverkolla pystymme tarjoamaan differentiaalikorjausta koko Suomen laajuisesti.

Palvelussa välitetään RTCM 104 -pohjaisia DGPS ja DGNSS korjauksia ja se on yhteensopiva kaikkien NTRIP-protokollaa tukevien laitteiden kanssa. Palvelu on saatavissa kuukausi kerrallaan tai jatkuvana sopimuksena ja toimitetaan tarvittaessa myös laitteiden kanssa.

Lisätietoja: www.indagon.fi

 

Helpten Pro - Ajotiedoilla säästöä yrityksellesi

aplicom helptenproAplicomin kumppanin tarjoama Helpten Pro on Aplicomin telematiikkalaitteiden kanssa käytettävä ajotietojen hallintaan kehitetty ajotietopalvelu, joka auttaa suunnittelemaan yrityksesi ajamista entistä tehokkaammaksi ja taloudellisemmaksi.

Helpten Pro on samaan aikaan sekä automaattinen ajopäiväkirja että yrityksesi ajoneuvopaikannusjärjestelmä, joka kasvaa ja kehittyy jatkuvasti käyttäjien tarpeiden mukaan.
Ajotietopalvelu kirjaa ja lajittelee ajot automaattisesti, ja kun se integroidaan yrityksen omiin tietojärjestelmiin, kulkevat ajotiedot kokonaan sähköisesti jolloin myös laskutus tehostuu ja tarkentuu.

Palvelu sisältää automaattisen ajopäiväkirjan tai tuotantoajopäiväkirjan, reittien selailun, ajoneuvojen sijainnin, ajotapa-analyysin, varauskalenterin ja mobiilisovelluksen.

Lue lisää: www.helpten.fi

 


Shareit Blox Car - autojen vertaisvuokrauspalvelu

Shareit on skaalautuva, autojen jakamiseen erikoistunut palvelualusta ja kokonaisvaltainen palvelu. Shareit mahdollistaa Shareit Blpunainen kupla maallaox Car -palvelulla autojen vertaisvuokrauksen, kaikki osapuolet huomioiden luotettavalla tavalla. Palvelumme on rakennettu käyttäjäkokemus edellä – Shareit toimii yhteisvoimin autojen omistajien, vuokraajien ja palvelua välittävien tahojen kanssa. Kumppanina edistämme liikkumista palveluna.

Ensimmäisenä Suomessa, pystymme tarjoamaan autojen omistajille ja vuokraajille varta vasten autojen vertaisvuokraamiseen tarkoitetun vakuutuksen. Yhteistyössä vahinkovakuutusyhtiö If:n kanssa toteutettu Shareit-Turva on vuokrauskohtainen mielenrauhan tae ja tosipaikan turva.

Shareit tarjoaa kumppaneilleen valmiin liiketoimintamallin ja teknisen toteutuksen autojen jakamista varten. Autojen jakaminen on todellisuutta jo nyt ja yhä useampi voi vuokrata auton naapurikorttelistaan. Autojen jakamisen ajatus ei tunne maantieteellisiä tai alueellisia rajoja – palvelu toimii niin maaseudulla, liikekeskuksien yhteydessä kuin perheiden asutusalueilla. Tulevaisuudessa mahdollistamme myös yhdensuuntaiset matkat ja kimppakyydit.


Lisätietoja Shareitistä: www.shareitbloxcar.fi

 


Kutsujoukkoliikenteen suunnittelu- ja ohjausjärjestelmä MobiRouter

mobirouterMobisoft Oy on kehittänyt vuodesta 1995 lähtien kutsujoukkoliikenteen suunnittelu- ja hallintaratkaisuja. MobiRouter–järjestelmä on markkinajohtaja Suomessa ja UK:ssa. MobiRouterin avulla voidaan ohjata palvelulinjatyyppisen kutsuliikenteen lisäksi vapaasti reitittyvää taksityyppistä liikennettä. Järjestelmä soveltuu myös pientavarakuljetusten ohjaukseen.

MobiRouterin avulla on mahdollista tarjota joustavaa joukkoliikennettä alueilla, joilla "perinteisellä" joukkoliikenteellä on haasteellista tuottaa kustannustehokasta palvelua. MobiRouter soveltuu myös hiljaisen kysynnän ajankohtien joukkoliikenteen sekä kiinteille reiteille tapahtuvan syöttöliikenteen ohjaukseen ja hallintaan.


Lue lisää: www.mobisoft.fi

 

Noptelin laseretäisyysmittauslaitteet liikenteen ohjauksessa

laseretäisyys tuotekuvaNoptelin laseretäisyysmittauslaitteet on kehitetty sovelluksiin, joissa tarvitaan nopeaa mittausta heikosti heijastaviin kohteisiin. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi ajoneuvot liikenteessä.

Tuotteet ovat erittäin hyvin soveltuvia älykkään liikenteen tarpeisiin erilaisissa valvonta- ja informointitehtävissä, kuten nopeuden mittaus, liikennekameran triggaus, ajoneuvojen luokittelu ja liikenteen informaatiojärjestelmät. Laitteet ovat pieniä ja keveitä ja tarkoitettu ulkokäyttöön kovissa olosuhteissa.

Lue lisää: www.noptel.fi

 

V-Trafficin iPhone-sovellus - Liikennetiedot aina mukanasi

v-traffic by mediamobileMediaMobilen V-Traffic on maksuton iPhone-liikennesovellus, joka auttaa ajamaan entistä turvallisemmin ja valitsemaan parhaan ajoreitin reaaliaikaisen liikennetilan perusteella. Palvelulla pystyt tarkistamaan onnettomuuspaikat sekä välttämään liikenneruuhkat.

Liikennesovellus on suunniteltu Pohjoismaisiin liikenneolosuhteisiin ja kaikki ilmoittamasi tiedot ja liikennetapahtumat varmennetaan V-Trafficin toimesta ennen niiden julkaisua.

Lisätietoja: www.v-traffic.fi

 

Mobileye turvaa ja raportoi

560 mainoskuva taustallaMobileye on ajoneuvoon asennettava turvajärjestelmä, jolla voidaan välttää onnettomuuksia ja helpottaa kuljettajan ajoa. Järjestelmän ydin on tuulilasin taakse kiinnitettävä älykäs kamera, joka havainnoi liikennettä ja antaa sen pohjalta kuljettajalle hälytyksiä mahdollisissa vaaratilanteissa.

Mobileyen ominaisuuksiin kuuluvat mm. kaistavahti, törmäysvaroitin, nopeusrajoituksien kamerapohjainen tunnistus, turvavälin tarkkailu ja älykäs kaukovalojen ohjausautomatiikka.

Mobileye kerää dataa eri hälytyksistä ja tietoja voidaan analysoida telematiikkalaitteen kautta eri seurantajärjestelmistä. Tällä hetkellä Mobileyen tuottamaa dataa hyödyntävät mm. Kiho ja Sensior –järjestelmät. Järjestelmien kautta voidaan seurata mm. kuljettajien käyttämää turvaväliä ja kuljettajille tapahtuvien vaaratilanteiden määrää ja tapahtumapaikkoja. Nämä uudet laatumittarit mahdollistavat mm. tehokkaamman onnettomuuksia ennalta ehkäisevän kuljettajakoulutuksen.

Lisätietoja: www.mobileye-suomi.fi


 

Linkker - Elinkaarikustannusoptimoituja ratkaisuja päästöttömään kaupunkibussiliikenteeseen

rautatientori00001 linkkerLinkkerin innovaatiot tarjoavat elinkaarikustannusoptimoituja ratkaisuja päästöttömään kaupunkibussiliikenteeseen. Linkkerin konsepti perustuu täysalumiiniseen kevytkorirakenteeseen ja alustaan, sekä energiatehokkaaseen voimalinjaan, joka hyödyntää pikalatausta, ja joiden yhteisvaikutuksella minimoidaan akusto ja sen myötä luodaan merkittäviä säästöjä investointi-, käyttö-, ja ylläpitokustannuksissa.

Linkkerin optimoima sähköbussijärjestelmä on soveltamisen laajuudesta riippuen elinkaarikustannuksiltaan noin 10%-30% vastaavaa dieselkalustoa kustannustehokkaampi.

Lisää tietoa: www.linkkerbus.com

 

City Car Club – auto aina lähellä

CCC kuva-palvelustaCity Car Clubin autojen varaaminen ja käyttö on todella joustavaa ja helppoa. Nouto- ja palautuspisteitä on pääkaupunkiseudulla n. 130 ja rekisteröityneet jäsenet voivat ottaa auton käyttöön omatoimisesti matkapuhelimella koska vain.

Autoilla voi tehdä huokeasti myös yhdensuuntaisia matkoja. Polttoaineet kuuluvat aina hintaan ja näin ollen asiakas säästyy useimmiten jopa tankkaamisen vaivalta.

Ryhdy käyttäjäksi: www.citycarclub.fi

 

Uusia ratkaisuja mobiilimaksamiseen ja lipunmyyntiin PayiQ:lla

iqpayments logoPayiQ on uusi mobiilimaksu ja- lipunmyynti ratkaisu, jolla voidaan myydä niin digitaalisia kuin fyysisiä tuotteita vaivattomasti ja turvallisesti. Se tarjoaa kuluttajille nopean, helpon ja turvallisen tavan maksaa matkapuhelimella.

iQ Payments tarjoaa turvallisen ja helpon tavan maksaa niin verkossa kuin mobiilisovelluksissa. Palvelun käyttöönottaminen on helppoa. Kaikki mitä tarvitaan on matkapuhelin, mihin maksusovellus ladataan.

Tutustu iQ maksuihin: www.payiq.net

 

 

ABAX – Kaikille, jotka käyttävät ajoneuvoja työssään

ABAXin sähköisellä ajopäiväkirjalla varmistat ajopäiväkirjojesi ajantasaisuuden verottajan edellyttämällä tavalla, poistaen samalla veroseuraamusten riskin. Ajopäiväkirjan avulla tiedät aina missä yrityksesi ajoneuvot ovat, parannat asiakaspalvelua ja kustannustehokkuutta sekä vähennät polttoainekustannuksia jopa yli 20 %. 

Ota käyttöön sähköinen ajopäiväkirja: https://abax.fi/sahkoiset-ajopaivakirjat/  

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube