Salon seudun joukkoliikenne siirtyy mobiiliaikaan

Salon keskustan paikallisliikenteessä operoiva Vainion Liikenne tuo asiakkailleen 26.5.2015 lähtien mahdollisuuden hyödyntää paikkuri-matkoihinsa mobiililippua. iQ Payments Oy:n kehittämä ilmainen sovellus tulee saataville Windows Phone-, Android- ja iOS-alustoille. Myös Jolla-versio on tulossa.

Helppokäyttöisyyden lisäksi uusi mobiililippu tukee joustavasti erilaisia maksutapoja. Vaihtoehtoina ovat jälkilaskutteinen iQ-maksu sekä pankki- ja luottokortti. Kätevä palvelu tarjoaa mahdollisuuden ostaa kertalippu ilman käteistä rahaa. Uusi mobiililippu on jopa käteislippua edullisempi vaihtoehto.

"Mobiilimaksaminen on uusinta lipputekniikkaa linja-autoliikenteessä ja me haluamme tuoda sen mahdollisuuden myös Salon linja-autoliikenteeseen ja nyt ensiksi Salon keskustan paikallisliikenteeseen. Mobiilimaksamisessa lippulajeja ja erilaisia lippusovellutuksia on helpompi rakentaa kuin nykyisille älykorteille. Maksaminen kännykällä on helppoa, nopeaa ja joustavaa. Kun lippu on kännykässä, se on aina automaattisesti mukana." kertoo Vainion Liikenteen toimitusjohtaja Matti Vainio.

"Paikallisliikenteessä mobiilimaksamisen kausi aloitetaan perinteisellä kertalipulla. Mobiililippu on kuitenkin selvästi perinteistä käteislippua edullisempi vaihtoehto. Toki kaikki nykyisetkin lippulajit säilyvät toistaiseksi valikoimassa."

"Pilvipalveluita hyödyntävä mobiilimaksaminen on yksi nousevista megatrendeistä maailmalla. Uudet teknologiat, kuten Microsoft Azure, avaavat aivan ennen näkemättömiä mahdollisuuksia yhdistää erilaisia palveluita ja luoda uudenlaisia palvelukokonaisuuksia. Vainion Liikenne on tässä eturintamassa, niin kuin teknologiakaupungin liikennöitsijälle sopiikin." jatkaa iQ Payments Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen.

"Tämä uusi mobiililaitteiden kautta tapahtuva lippupalvelu mahdollistaa tulevaisuudessa myöskin yhdistelmälippujen lisäämisen tuotetarjontaan, esimerkkeinä paikallis- ja vuoroliput tai tapahtumalippujen yhdistämisen paikallis/vuorolippuihin"

Ilmaisen sovelluksen voi ladata osoitteesta http://app.payiq.net/vainio. Sovelluksen käyttö edellyttää rekisteröitymistä palveluun. Ladattu matkalippu luetaan joko linja-autossa olevalla Microsoft Lumia-lukijalla, tai näyttämällä lippua kuljettajalle puhelimen näytöltä.

 

J. Vainion Liikenne Oy on harjoittanut linja-autoliikennettä yhtäjaksoisesti vuodesta 1930. Ensimmäinen linjamme oli Kuusjoki–Salo–Turku, jota ajettiin yhdellä autolla. Nykyään Vainion Liikenteen 130 linja-autoa liikennöivät laajalla alueella Lounais-Suomessa ja tilausajot ulottuvat koko Suomeen ja pitkälle Eurooppaan.

Tilausajoihin meillä on tarjolla erikokoisia, hyvin varusteltuja linja-autoja. Huolto- ja korjaustöihin meillä on oma korjaamo, jossa ammattitaitoiset mekaanikkomme vastaavat kaluston kunnossapidosta. Kalustomme on hyväkuntoista ja ajanmukaista. Sitä myös uusitaan säännöllisesti.

Palveluksessasi on n. 250 linja-autoalan ammattilaista. Vainion Liikenne Oy:n lisäksi konserniin kuuluu tytäryhtiömme Saaristotie Oy.

Lisätietoja:

Matti Vainio, Toimitusjohtaja, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

J. Vainion Liikenne Oy, Hossiankatu 3, 24240 Salo, Puh. 02 777 330, www.vainionliikenne.fi

 

iQ Payments Oy on joukkoliikenteeseen suunnattujen mobiilisovellusten kehittäjä. Yhtiö keskittyy mobiililippuihin, niiden turvalliseen käyttämiseen ja lukemiseen sekä kyseiseen toimintaan oleellisesti liittyvään maksunvälitykseen. iQ Payments on johtava mobiilimaksamisen järjestelmäpalveluiden tarjoaja Mobility-as-a-Service -sektorilla. Yhtiö on mukana sekä kansallisissa että kansainvälisissä kehitysohjelmissa, kuten MaaS Operator (www.MaaS.fi).

Sovelluksemme toimivat lähes kaikissa yleisimmissä mobiilialustoissa ja ovat vapaasti ladattavissa mobiilikaupoista - myös Amazon.comista Jolla-käyttäjille.

Microsoft on iQ Payments Oy:n strateginen teknologiapartneri sekä mobiilialustassa että pilviteknologioiden tarjoajana.

Lisätietoja:

Tuomo Parjanen, CEO, Senior Partner, +358 500 528 295, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

iQ Payments Oy, Raisionkaari 50, FIN-21200 RAISIO, Finland, Puh. 02 480 842 67, www.iq-payments.com

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube