Jäsenemme iQ Payments kansainvälistymässä ripeästi

Suomalainen mobiilimaksamisen startup-yhtiö iQ Payments Oy kansainvälistyy vauhdilla. Yhtiö on avannut ensivaiheen toimipisteet Espanjaan ja Marokkoon.

Liikkuminen palveluna (MaaS, Mobility as a Service) on kansainvälisesti yksi nousevista konsepteista. Se liittyy keskeisesti kaupungistumisen kestävän kehityksen mahdollistajiin. Kiihtyvä urbanisoituminen ja vihreiden arvojen korostuminen edellyttävät uusia ajattelutapoja joukkoliikenteeseen sekä monimuotoiseen, käyttäjäystävälliseen liikkumiseen ylipäänsä. Liikkuminen palveluna on yksi älykkään kaupunkisuunnittelun tulevista valtavirroista.

Suomi haluaa olla tässä yksi edelläkävijöistä. Suomeen kehitetäänkin maailman ensimmäistä avointa innovaatioalustaa liikkumisen palveluille Tekesin ja liikenne- ja viestintäministeriön yhteisohjelmana. Uusimpia mobiili- ja pilviteknologioita hyödyntävä iQ Payments Oy on ensimmäisenä kotimaisena yhtiönä kehittänyt näille uusille liiketoimintamalleille suunnitellut maksunvälityspalvelut.

"Ensimmäiset toteutukset ovat jo tuotannossa Suomessa. Uraauurtavia ratkaisujamme hyödynnetään sekä Turun seudun joukkoliikenteessä Fölissä että Salon kaupungin joukkoliikenteessä Vainion Liikenteen kanssa – ja lisää on tulossa." kertoo iQ Payments Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen ja jatkaa: "Pilvipalveluita hyödyntävä mobiilimaksaminen on yksi alaa valtaavista megatrendeistä globaalisti. Uudet teknologiat, kuten Microsoft Azure, avaavat aivan ennen näkemättömiä mahdollisuuksia yhdistää erilaisia palveluita ja luoda uudenlaisia palvelukokonaisuuksia. Me olemme tässä eturintamassa ja tavoitteemme on kansainvälisillä markkinoilla."

Team Finlandin palveluiden avulla yhtiön kansainvälistyminen on käynnistymässä rivakasti. Yhtiön PayiQ®-tavaramerkki on juuri saanut EU-laajuisen rekisteröinnin ja etabloituminen kohdealueille on alkanut. iQ Payments Oy on avannut ensimmäisen vaiheen toimipisteet Etelä-Euroopan ja Pohjois-Afrikan toimialueille Espanjaan ja Marokkoon.

"Etenemme kansainvälistymissuunnitelmamme mukaisesti. Meillä on ensimmäiset pilottihankkeet vireillä Marokossa paikallisten MaaS-liikkumisoperaatoreiden kanssa. Espanjasta käsin pystymme tukemaan näitä hankkeitamme parhaalla mahdollisella tavalla." kertoo iQ Payments Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen. "Team Finlandin palvelut ovat meille kullanarvoisia. Uusi yhden luukun periaate sopii meille erinomaisesti. Saamme kaiken tarvitsemamme avun helposti: neuvonnan, kansainvälisen verkoston, paikallisen osaamisen kohdealueilla, tuen rahoitusjärjestelyillä. Leveämmillä hartioilla on paremmat mahdollisuudet menestymiseen!"

 

iQ Payments Oy on joukkoliikenteeseen suunnattujen mobiilisovellusten kehittäjä. Yhtiö keskittyy mobiililippuihin, niiden turvalliseen käyttämiseen ja lukemiseen sekä kyseiseen toimintaan oleellisesti liittyvään maksunvälitykseen. iQ Payments on johtava mobiilimaksamisen järjestelmäpalveluiden tarjoaja Mobility-as-a-Service -sektorilla. Yhtiö on mukana sekä kansallisissa että kansainvälisissä kehitysohjelmissa, kuten MaaS Operator (www.MaaS.fi).

Sovelluksemme toimivat lähes kaikissa yleisimmissä mobiilialustoissa ja ovat vapaasti ladattavissa mobiilikaupoista - myös Amazon.comista Jolla-käyttäjille.

Microsoft on iQ Payments Oy:n strateginen teknologiapartneri sekä mobiilialustassa että pilviteknologioiden tarjoajana.

 

Lisätietoja:

Tuomo Parjanen
CEO, Senior Partner
+358 500 528 295
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

iQ Payments Oy
Raisionkaari 50
FIN-21200 RAISIO, Finland
Puh. 02 480 842 67
www.iq-payments.com

 

Uudet toimipisteet:

iQ Payments South Europe
Calle Jacinto Benavente
Nº 16 Local 20, Apt. 243
29602 Marbella (Malaga), SPAIN Mr. Petri Tschurbanoff
Territory Manager
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tel: +34 902 018 121

iQ Payments North Africa
5 Rue Abdullah Ibn Yassine
Residence Ourida Apt.30
90000 Tangier, MOROCCO
Mr. Mohamed Lamrani
General Manager
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tel: (+212) 05.39.32.20.96
GSM (+212) 06.61.57.57.95 /
06.61.90.72.28

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube