Vediafin kimppataksipalvelu siirtyy jäsenemme PayiQ® mobiilimaksuratkaisuun

Suomen 8 suurimmassa kaupungissa tehdään 1,4 miljoonaa taksimatkaa kuukaudessa. Vedia Taxi -sovelluksella kimppataksimatkustajien säästöpotentiaali Suomessa on vuositasolla yli 44 miljoonaa Euroa. Lähivuosina Vediafin tavoittelemilla markkinalla säästöpotentiaali on viisitoistakertainen. Uskomme myös taksimatkustajien laajasti hyödyntävän jakamisen edun.

Vedia Taxi kimppataksisovellus tulee ensimmäisten asiakkaiden käyttöön lokakuussa 2015. Ensi vaiheessa palvelua tarjotaan koekäyttöön mm. Helsingin Omenahotellien asiakkaille. Loppuvuoden aikana sovellus tulee saataville sekä Googlen Play –kauppaan että Vediafin ylläpitämään älykkään liikkumisen GoSmart –kauppapaikkaan (www.gosmart.fi).

Uusimpia mobiili- ja pilviteknologioita hyödyntävä iQ Payments Oy on ensimmäisenä kotimaisena yhtiönä kehittänyt uusille Vedia Taxin kaltaisille Liikkuminen palveluna (MaaS, Mobility as a Service) -liiketoimintamalleille suunnitellut maksunvälityspalvelut.

"PayiQ® MaaS Payment Solution on maailman ensimmäinen jo tuotantokäytössä oleva mobiilimaksamisen ratkaisu, joka on suunniteltu liikkumisen palveluoperaattoreiden käyttöön (Mobility as a Service). Ratkaisu tarjoaa kaikki yleiset digitaaliset maksutavat sekä vahvan petostentorjunnan käyttäjän ja lipun reaaliaikaisella validoinnilla." kertoo iQ Payments Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen ja jatkaa: "Näemme Vedia Taxin merkittävänä mahdollisuutena laajentaa ja yhdistää erilaisia liikumisen palveluita ja luoda uudenlaisia palvelukokonaisuuksia. Me olemme tässä eturintamassa ja tavoitteemme on kansainvälisillä markkinoilla."

"Vedia Taxi on käyttäjäystävällinen mobiiliaplikaatio taksin jakamiseen. Mahdollistamme helpon kimppamatkan luonnin, kimppaan liittymisen, matkaan liittyvien osakustannusten ja reittiopastuksen, taksin tilaamisen, sekä IQ Paymentsin avulla matkakustannukset tasaavan maksuvälityksen" kertoo Vediafi Oy:n toimitusjohtaja Lauri Lankinen.

 

Vediafi Oy kehittää ja toimittaa palveluita liikkumiseen sekä jälleenmyy kolmansien osapuolten laitteita ja palveluita osana GoSmart-älyliikennesivustoa. Vediafi on suomalainen älykkään liikkumisen startup-yritys, jonka kotipaikka on Helsingissä.

iQ Payments Oy on joukkoliikenteeseen suunnattujen mobiilisovellusten kehittäjä. Yhtiö keskittyy mobiililippuihin, niiden turvalliseen käyttämiseen ja lukemiseen sekä kyseiseen toimintaan oleellisesti liittyvään maksunvälitykseen. iQ Payments on johtava mobiilimaksamisen järjestelmäpalveluiden tarjoaja Mobility as a Service -sektorilla. Yhtiö on mukana sekä kansallisissa että kansainvälisissä kehitysohjelmissa, kuten MaaS Operator (www.MaaS.fi).

Sovelluksemme toimivat lähes kaikissa yleisimmissä mobiilialustoissa ja ovat vapaasti ladattavissa mobiilikaupoista - myös Amazon.comista Jolla-käyttäjille.

Microsoft on iQ Payments Oy:n strateginen teknologiapartneri sekä mobiilialustassa että pilviteknologioiden tarjoajana.

 

Lisätietoja:

Lauri Lankinen
Toimitusjohtaja
+358 40 718 7474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Vediafi Oy
www.vedia.fi
Valimotie 13A
FI-00380 Helsinki, Finland

Tuomo Parjanen
CEO, Senior Partner
+358 500 528 295
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
iQ Payments Oy
www.payiq.net
Maariankatu 4 C
FI-20100 TURKU, Finland

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube