Suomalainen iQ Payments eurooppalaisen innovaatiokilpailun finaaliin

iQ Payments, suomalainen "Älykäs kaupunki"-osaaja, on noussut finalistiksi tunnustetuimman eurooppalaisen innovaatiokilpailun Urban Life and Mobility -kategoriassa. Vuosittaisen Idea Challenge –kilpailun järjestää European Institute of Innovation and Technology (EIT).

EIT:n Digital Idea Challenge on vuosittainen kilpailu, jolla etsitään ja tuetaan Euroopan parhaita digitaalisia startup-yityksiä, joilla on mahdollisuudet tomintansa nopeaan kasvattamiseen Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Tänä vuonna kilpailun kahdeksaan eri kategoriaan osallistui 461 yritystä 26:sta eri maasta.

Urban Life and Mobility –kategoriaan osallistui 102 yritystä kahdeksasta maasta ja näistä kymmenen lupaavinta läpäisi esikarsinnan. Finalistit kilpailevat palkintosijoista 23.11.2015 Lontoossa eurooppalaisen asiantuntijaraadin edessä. Finaali on osa ainutlaatuista tapahtumaa, joka tuo yhteen eurooppalaiset Älykkäiden kaupunkien osaajat, johtavat teollisuusyritykset ja maanosan lupaavimmat startup-yritykset.

"Olemme hyvin ylpeitä valinnastamme. Kymmenen finalistin joukkoon pääseminen on jo sinällään uskomattoman hieno saavutus, ja mahtava tunnustus meidän osaamisellemme." kertoo Tuomo Parjanen, iQ Paymentsin toimitusjohtaja, ja jatkaa: "Meidän toimialastamme, Liikkuminen Palveluna, on tulossa yksi tärkeimmistä tekijöistä liikenteen toimintapojen muuttamisessa älykkäissä kaupungeissa. Olemme yksi ensimmäisistä yhtiöistä, joka on kehittänyt mobiilimaksamisen ratkaisun, joka on suunniteltu nimenomaan näiden alan uusien ekosysteemien tarpeisiin."

 

 


 

PayiQ® MaaS Payment Solution on maailman ensimmäinen jo tuotantokäytössä oleva mobiilimaksamisen ratkaisu, joka on suunniteltu liikkumisen palveluoperaattoreiden käyttöön (Mobility as a Service, MaaS). Ratkaisu tarjoaa kaikki yleiset digitaaliset maksutavat sekä vahvan petostentorjunnan käyttäjän ja lipun reaaliaikaisella validoinnilla. Se hyödyntää ajantasaisia paikkatietopalveluita ja tuottaa älykästä tietoa (Smart Data) myös muiden älykaupunkipalveluiden (Smart City Services) tarpeisiin. PayiQ mahdollistaa useiden matkustustapojen yhdistämisen läpi koko matkaketjun. Se mahdollistaa jopa pääsyn tapahtumiin, kuten teattereihin, näyttelyihin, jne.

EIT Digital on European Institute of Innovation and Technology:n tieto- ja innovaatio-yhteisö: https://www.eitdigital.eu/about-us/overview/ 

EIT Digital pyrkii luomaan uusia liikkumisen toimintaympäristöjä, jotka vastaavat yhteiskunnan muutoksiin ja edistävät teknistä tehokkuutta. Yhteisöpalveluiden, yhteistyöhön perustuvan vuorovaikutuksen, suoran tiedon jakamisen ja yhteisörahoituksen pitäisi kannustaa ihmisiä aktiivisiksi ja jakaviksi kansalaisiksi. Urban Life and Mobility-toimintalinja etsii innovatiivisia ideoita, joilla rakennetaan liikkumiseen liittyviä ratkaisuita ja muita uuden ajan urbaaneja palveluita.

iQ Payments Oy kehittää älykkäitä Microsoft Azure-alustaa hyödyntäviä pilvipalveluita joukkoliikenteen tehostamiseen. Yhtiö keskittyy mobiililippuihin, niiden turvalliseen käyttämiseen ja lukemiseen sekä niihin liittyvään maksunvälitykseen. iQ Payments on johtava mobiilimaksamisen järjestelmäpalveluiden tarjoaja Mobility as a Service -sektorilla. Yhtiö on mukana sekä kansallisissa että kansainvälisissä kehitysohjelmissa, kuten MaaS Operator (www.MaaS.fi).

 

Lisätietoja:

Tuomo Parjanen
CEO, Senior Partner
+358 500 528 295
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

iQ Payments Oy
Maariankatu 4 C
FIN-20100 TURKU, Finland
Tel. +358 (2) 480 842 67
www.iq-payments.com

International Offices:

iQ Payments South Europe
Calle Jacinto Benavente
Nº 16 Local 20, Apt. 243
29602 Marbella (Malaga), SPAIN Mr. Petri Tschurbanoff
Territory Manager
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tel: +34 902 018 121

iQ Payments North Africa
5 Rue Abdullah Ibn Yassine
Residence Ourida Apt.30
90000 Tangier, MOROCCO
Mr. Mohamed Lamrani
General Manager
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tel: (+212) 05.39.32.20.96
GSM (+212) 06.61.57.57.95

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube