iQ Payments ja Turun kaupunki vahvasti mukana Barcelonan Smart City World -messuilla

Turun kaupunki osallistui Barcelonan Smart City World -messuille ja kongressiin yhteisellä osastolla Helsingin, Vantaan, Espoon, Tampereen ja Oulun sekä Tekesin ja Finpron kanssa. Maailman suurimmat älykaupunkien messut järjestettiin Barcelonassa 17.-19.11.

Suomen osastolle osallistui myös 12 suomalaisyritystä, joista puolet on tehnyt yhteistyötä Turun kaupungin kanssa esimerkiksi älykkääseen led-valaistukseen ja valaistuksen liikkeentunnistukseen liittyen. Mukana oli muun muassa myös ITS Finlandin jäsenyritys, turkulainen iQ Payments Oy.

iQ Payments esitteli Barcelonassa Turun joukkoliikenne Fölille toteutettua bussimatkustamisen mobiilimaksujärjestelmää, joka on edelläkävijä koko maailmassa. Fölin mobiililippu palkittiin 12.11. Slush-tapahtumassa Helsingissä parhaana mobiilimaksamisen sovelluksena.

iQ Payments esitteli järjestelmää Suomen lisäksi myös Microsoftin osastolla ainoana Microsoft CityNext-ohjelman suomalaisena kumppanina.

"On tärkeää, että Turku vie eteenpäin digitalisaatiota kokonaisuutena ja pisimmällä siinä Turku on joukkoliikenteen osalta Suomessa. Yhteistyö Turun joukkoliikenteen kanssa on sujunut loistavasti. Turku onkin meille tärkeä referenssi sekä Suomessa että kansainvälisesti", sanoo iQ Payments Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen.

"Kaupunkien aktiivisuus ratkaisujen käyttöönotossa on yrityksille tärkeää, jotta ne pystyvät kehittämään menestystuotteita ja saavat referenssejä kansainvälistymiseensä", sanoo messuille Turun edustajana lähtenyt elinkeinoasiamies Aino Ukkola Turun Seudun Kehittämiskeskuksesta.

Smart City Finland -teemalla ja yhteisosallistumisella halutaan Barcelonassa tuoda suomalaista yrittäjyyttä ja kaupunkien roolia innovatiivisten ratkaisujen mahdollistajana ja yhteistyön kehittäjinä.

Smart City World -messut on maailman suurin kaupunkien älykästä tekniikkaa ja sovelluksia esittelevä tapahtuma. Messuille osallistui viime vuonna liki 11 000 kävijää, 380 puhujaa, 275 näytteilleasettajaa 440 kaupungista ja 92 maasta.

 

Lisätietoja:

Tuomo Parjanen
CEO, Senior Partner
+358 500 528 295
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

iQ Payments Oy
Maariankatu 4 C
FIN-20100 TURKU, Finland
Tel. +358 (2) 480 842 67
www.iq-payments.com

 

PayiQ® MaaS Payment Solution on maailman ensimmäinen jo tuotantokäytössä oleva mobiilimaksamisen ratkaisu, joka on suunniteltu liikkumisen palveluoperaattoreiden käyttöön (Mobility as a Service, MaaS). Ratkaisu tarjoaa kaikki yleiset digitaaliset maksutavat sekä vahvan petostentorjunnan käyttäjän ja lipun reaaliaikaisella validoinnilla. Se hyödyntää ajantasaisia paikkatietopalveluita ja tuottaa älykästä tietoa (Smart Data) myös muiden älykaupunkipalveluiden (Smart City Services) tarpeisiin. PayiQ mahdollistaa useiden matkustustapojen yhdistämisen läpi koko matkaketjun. Se mahdollistaa jopa pääsyn tapahtumiin, kuten teattereihin, näyttelyihin, jne.

iQ Payments Oy kehittää älykkäitä Microsoft Azure-alustaa hyödyntäviä pilvipalveluita joukkoliikenteen tehostamiseen. Yhtiö keskittyy mobiililippuihin, niiden turvalliseen käyttämiseen ja lukemiseen sekä niihin liittyvään maksunvälitykseen. iQ Payments on johtava mobiilimaksamisen järjestelmäpalveluiden tarjoaja Mobility as a Service -sektorilla. Yhtiö on mukana sekä kansallisissa että kansainvälisissä kehitysohjelmissa, kuten MaaS Operator (www.MaaS.fi).

Sovelluksemme toimivat lähes kaikissa yleisimmissä mobiilialustoissa ja ovat vapaasti ladattavissa mobiilikaupoista. Microsoft on iQ Payments Oy:n strateginen teknologiapartneri sekä mobiilialustassa että pilviteknologioiden tarjoajana.

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube