CGI koostaa Tampereen kaupungille älyliikenteen kokonaiskuvaa IoT-periaatteella

Suomessa älyliikennettä edelläkävijänä kehittävä Tampere on valinnut CGI:n kumppanikseen kehittämään liikenteen reaaliaikaista kokonaiskuvaa. CGI:n suunnittelemassa mallissa joukkoliikenteen ajoneuvot toimivat sensoreina IoT-periaatteella (Internet of Things).

Reaaliaikaisen kokonaiskuvan avulla kehitetään viranomaistoimintaa, parannetaan liikenneverkon tehokkuutta ja synnytetään uusia liikennepalveluja. CGI on Tampereen pitkäaikainen kumppani joukkoliikenteen kehittämisessä. Uudenlaisessa kehitysmallissa myös CGI on sitoutunut investoimaan pilottihankkeeseen, jossa sen innovaatiota testataan käytännössä.

”Tämä innovaatiomme on konkreettinen esimerkki, miten digitalisaatiota voi hyödyntää liikenteessä. Joukkoliikenteestä kertyvällä tiedolla on mahdollista tunnistaa ja ennakoida esimerkiksi liikenteen häiriötilanteita sekä määritellä tienpinnan liukkaus reaaliajassa. Analyysin apuna hyödynnämme useita tietolähteitä ja pilotin tiedot tuodaan avoimeen rajapintaan”, CGI:n älyliikennehankkeista vastaava johtaja Mika Vuorio kertoo.

CGI:n innovaatiossa hyödynnetään Tampereen yliopiston analyyseja sekä VTT:ltä ponnistavan suomalaisen start-upin algoritmia. Pilotin tarkoituksena on kerätä kokemuksia uusista tavoista koota reaaliaikaista tieverkkotietoa Tampereen kaupungin hyödynnettäväksi.

”Pilottihanke on myös hyvä esimerkki siitä, miten paikallisesti läsnä olevana kansainvälisenä yrityksenä voimme tarjota suomalaisille yrityksille väylän ideoiden kaupallistamiseen ja markkinoille viemiseen. Tavoitteemme on hyödyntää innovaatiota muissakin älyliikenteen projekteissamme”, Vuorio mainitsee yhteistyöstä startupin ja yliopiston kanssa.

 

Lisätietoja:

Mika Vuorio
johtaja, älyliikenneratkaisut, CGI Suomi
+ 358 40 540 4531
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Media

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube