Oulu liikkuu älykkäiden liikkumispalveluiden eturintamassa

Oulun seudun joukkoliikenne on ensimmäinen liikkumispalvelu Suomessa, joka yhdistää mobiililiput ja matkustusvyöhykkeet uuden sukupolven palveluihin.

“Huhtikuusta alkaen tuomme käyttäjillemme uuden mobiililippupalvelun. Otamme käyttöön uusimman tekniikan, mikä tukee vyöhykelippuja kaikilla yleisimmillä maksutavoilla. Aloitamme kerta- ja vuorokausilipuilla. Tulevaisuudessa toivomme koko lippu- ja maksujärjestelmässä siirtyvämme tunnistepohjaiseen matkustamiseen, niin että kaikkien lipputyyppien myynti helpottuu ja myyntitavat monipuolistuvat. Tällöin mobiilimaksulla voidaan hoitaa myös kausi- ja yhdistelmälippuja sekä erilaisia lisäpalveluja”, kertoo Oulun joukkoliikennepäällikkö Minna Soininen. “Mobiilipalvelussa lippulajeja ja erilaisia lippusovelluksia on helppo rakentaa. Maksaminen kännykällä on helppoa, nopeaa, joustavaa ja turvallista. Kun lippu on kännykässä, se on aina automaattisesti mukana.”

Oulun joukkoliikenteen ilmaiset Android-, iOS- ja Windows Mobile-versiot tulevat ladattavaksi sovelluskauppoihin huhtikuussa.

 

Oulu puskee joukkoliikenteen digitalisaatiota seuraavalle tasolle

”Oulu on ensimmäisten joukossa Suomessa hyödyntämässä uutta laajennettua pilvirajapintaamme. Uusi PayiQ®-palvelu mahdollistaa siirtymisen perinteisistä korteista dynaamisiin lippupalveluihin ja -tuotteisiin”, kertoo iQ Paymentsin toimitusjohtaja Tuomo Parjanen. ”Mobility as a Service eli MaaS-palvelu on kansainvälisesti kasvava liikennealan digitalisaation megatrendi. MaaS tarkoittaa liikkumispalveluiden tarjoamista käyttäjille uusien teknologioiden avulla siten, että eri kulkutapojen ja palveluiden yhdistäminen on helppoa ja turvallista. Pilvipalveluita hyödyntävä mobiilimaksaminen on yksi nousevista megatrendeistä maailmalla. Uudet teknologiat, kuten Microsoft Azure, avaavat aivan ennennäkemättömiä mahdollisuuksia yhdistää erilaisia palveluita ja luoda uudenlaisia palvelukokonaisuuksia. Teknologiakaupunkina Oulu on tälläkin sektorilla nousemassa eturintamaan myös kansainvälisesti verrattuna - niin kuin pohjoisen pääkaupungille sopiikin.”

 

Lisätiedot:

Oulun joukkoliikenne
Minna Soininen, joukkoliikennepäällikkö
Puh. 044 703 2629
Solistinkatu 2, 90140 Oulu
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.oulunjoukkoliikenne.fi

 

Lisätietoja PayiQ-ratkaisuista ja teknologialisensioinnista:

Tuomo Parjanen
CEO, Senior Partner
+358 500 528 295
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

iQ Payments Oy
Maariankatu 4 C
FIN-20100 TURKU, Finland
Puh. 02 480 842 67
www.iq-payments.com

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube