Risto Kulmala valittiin Euroopan edustajana ITS Hall of Fameen!

Liikenneviraston johtava ITS-asiantuntija Risto Kulmala palkittiin ITS Hall of Fame -palkinnolla 14. lokakuuta Tokion ITS World kongressissa. ITS Hall of Fame -palkinto on älyliikenteen alan arvostettu kunnianosoitus, joka myönnetään vuosittain kolmelle henkilölle eri mantereilta.


ristokulmala halloffame 2

Kulmala on tehnyt pitkän uran älyliikenteen parissa Suomessa ja Euroopassa. Hän toimii jäsenenä lukuisissa älyliikennettä edistävissä organisaatioissa ja komiteoissa, joihin lukeutuvat esimerkiksi tielaitosten yhteistyöjärjestö CEDR, eurooppalaiset älyliikenteen verkostot iMobility ja Ertico sekä kansainväliset projektit EasyWay ja VIKING. Hänen painopistealueitaan ovat olleet älyliikenteen kehittämis- ja toteutusstrategiat, informaatioinfrastruktuurit sekä älyliikenteen vaikuttavuuden ja kannattavuuden arviointi.

Uransa aikana Kulmala on lisäksi vetänyt useita älyliikenteen tutkimusohjelmia, joista huomattavimpia ovat olleet liikennetelematiikan rakenteiden tutkimus- ja kehittämisohjelmat TETRA ja FITS sekä arkea hyödyttäviin älykkään liikenteen palveluihin keskittynyt tutkimusohjelma AINO. Hän on myös osallistunut Suomen älyliikennestrategian luomiseen. Tällä hetkellä Kulmala toimii Liikennevirastossa johtavana älyliikenteen asiantuntijana.

ITS Hall of Fame -elämäntyöpalkinnot (Lifetime Achievement Award) myönnetään henkilöille, joilla on merkittävä asema älyliikenteen kentällä ja jotka työskentelevät älyliikenteen vision saavuttamiseksi alan sisällä ja sen ulkopuolella. Valintaperusteissa korostetaan myös esimerkillistä johtajuutta. Eurooppalaisen voittajan valitsivat iMobility-verkoston sekä Erticon eurooppalaiset jäsenet sekä sen hallituksen ja Euroopan komission jäsenet.

Älyliikenteellä tarkoitetaan tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämistä liikenteessä. Sen kehittäminen on yksi Liikenneviraston tutkimus- ja kehittämistoiminnan keskeisistä kehittämisalueista.

Alkuperäinen teksti: http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/uutiset/2013/2013_910/15102013_itshalloffame

--

Risto Kulmala was selected to ITS Hall of Fame in Tokyo ITS World Congress 14th October 2013.

Dr Kulmala has previously worked as Research Professor of ITS at VTT in Finland and as Adjunct Professor at Lund University, Sweden. With a long experience in road safety, analysis of benefits, costs and technical performance of ITS, ICT infrastructure and development of ITS deployment strategies and roadmaps, Dr Kulmala has been responsible for more than 300 publications. He is the coordinator of several major national and international R&D and deployment programmes and projects, a member of various international ITS bodies, and a member or chair of numerous scientific and technical committees.

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube