Ihmiset ovat valmiita itse ajaviin autoihin

Kuluttajat ovat jo nyt valmiita omaksumaan uuden, automaattisen tavan liikkua henkilöautoilla. Vastaus on myöntävä varsinkin silloin, jos robottiautojen etuina ovat lyhyemmät työmatka-ajat, vähemmän liikenteestä johtuvia viivästyksiä ja kuljettajalla säilyy valinnan mahdollisuus siihen ajaako auto itsenäisesti tai kuljettajan ohjaamana.

KPMG uskoo tutkimuksen perusteella, että automaattisesti liikkuvien autojen aikakaudella palvelujen kysyntä voi merkitä "kahden auton perheiden" aikakauden loppumista.

Selvityksen mukaan kaikkien kannattaa valmistautua uuden ekosysteemin syntymiseen. Auton suorituskyky ei ole ratkaisevaa itseajavien autojen aikakaudella. Kuluttajat ovat valmiita ostamaan autoja myös korkean teknologia tietokoneyrityksiltä - sellaisilta kuin Google tai Apple.

Myös sellaiset kuljettajat, joille auton ajaminen on hyvin tärkeätä, ovat valmiita ottamaan automaattiset ajoneuvot käyttöönsä.

Tutkimus löytyy linkistä:
Pariisin Autolib täytti kaksi vuotta

 

Autolib täytti kaksi vuotta

Sähköautoja itsepalveluna vuokraava ranskalainen Autolib-yritys täytti kaksi vuotta. Yhtiöllä on 2000 sähköautoa ja 105 000 rekisteröityä tilaajaa. Yrityksen omistaja Vincent Bolloré odottaa, että toiminta tulee kannattavaksi vuonna 2018.

Autolibin käyttäjä voi hyvin yksinkertaisella menettelyllä saada auton käyttöönsä joltain lukuisista latauspaikoista ja jättää sen toiseen paikkaan, kun lakkaa tarvitsemasta autoa.
Vapaiden autojen ja latauspaikkojen kartta on netissä. (https://www.autolib.eu/)

Ohjelmaan voi liittyä joko vuorokaudeksi, viikoksi tai vuodeksi. Esimerkiksi jäsenyyden hinta viikolta maksaa 10 €, ja sen jälkeen auton vuokra on seitsemän euroa puolelta tunnilta. Palvelua on helppo käyttää.

Autolib laajentaa toimintaansa myös muihin Ranskan kaupunkeihin sekä Indianapolisiin Yhdysvalloissa.

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube