Tekes käynnisti liikkumisoperaattorin haun

Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes on julkistanut kilpailun, jolla haetaan liikkumisoperaattoria. Sujuvien ja saumattomien liikkumispalvelujen kehittäminen edellyttää uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja, joita voivat tarjota liikkumisoperaattorit (Mobility Operator).

Liikkumisoperaattori mahdollistaa ovelta ovelle -palvelun, jossa voidaan etsiä, tilata, maksaa koko matkaketju ja seurata sen toteutumista samassa sovelluksessa.

Liikkumisoperaattorien tarjoaman palvelun tulee olla myös mahdollisimman laajasti skaalautuva. Sen tulee skaalautua sekä eri käyttäjäryhmille että maantieteellisesti eri kaupunkeihin ja maihin. Liikkumisoperaattorin tarjoaman palvelun olisi hyvä sisältää myös pitkän matkan liikenne, jolloin asiakkaat voivat saada koko liikkumisensa, myös esimerkiksi kaupunkien tai maiden välillä, liikkumisoperaattorinsa tarjoamana.

Tekes rahoittaa kutakin hakuun osallistuvan konsortion jäsentä suunnitellun projektisisällön ja yrityksen liiketoimintatavoitteiden mukaan. Kokonaishankkeen koko on vapaa ja Tekesin myöntämä rahoitus (tyypillisesti pilottilainaa) määräytyy kullekin konsortion jäsenelle normaalien kriteerien mukaan.

Haku käynnistyy 2.2.2015 ja hakemukset tulee lähettää 29.5.2015 klo 16:15 mennessä.

 

Lue lisää: Tekesin operaattorihaku 2015

 

Tiedustelut

Älykkään liikenteen verkosto -
ITS Finland ry
Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki

Toiminnanjohtaja Marko Forsblom
tel. +358 40 514 5100
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

Puheenjohtaja Karri Salminen, CGI
tel. +358 40 544 5151
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland Extranet

Kirjaudu Extranetiin täällä!

Tilaa uutiskirje

ITS sosiaalisessa mediassa

FacebookTwitterLinkedinYoutube