Pekka Leviäkangas ITS Finland verkostopäivä järjestettiin 17.8.2023

Tapahtuma ”Tiedolla johtaminen” keskittyi tuoreen hallitusohjelman keskeisiin periaatteisiin

ITS Finland verkostopäivä järjestettiin 17.8.2023 ravintola, Sipulissa, Katajanokalla.

Verkostopäivä keskittyi teemaan ”Tiedolla johtaminen”. Tapahtuma tavoitteli tuoreen hallitusohjelman keskeistä periaatetta ja työkalua, joka korostaa päätöksenteon pohjautumista ajantasaiseen ja laadukkaaseen tietoon. Tiedolla johtaminen on olennainen keino toiminnan kehittämisessä ja voimavarojen kohdentamisessa optimaalisesti.

Jokaisen esiintyjän oma liveosuus (video) on linkitetty alkamaan esiintyjän nimessä olevasta linkistä.  Esityksen otsikossa taasen on linkki pdf:ään.

Tapahtuman ITS Finland verkostopäivä 2023 tallenne

ITS Finlandin hallituksen puheenjohtaja Karri Salminen avasi tilaisuuden

ITS Finlandin hallituksen puheenjohtaja Karri Salminen avasi tilaisuuden. Ohjelma jatkui asiantuntijapuheenvuoroilla, joissa käsiteltiin tiedolla johtamisen periaatetta eri näkökulmista.
Pekka Leviäkangas ITS Finland verkostopäivä järjestettiin 17.8.2023

Pekka Leviäkangas, Infrastruktuurin ja liikenteen professori ja Head of Civil Engineering, käynnisti tilaisuuden puheenvuorollaan ”The art of decision making”. Pekka Leviäkangas valaisi päätöksenteon taiteen ja merkityksen.

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne puhui aiheesta ”Tiedolla johtaminen – tuottavuutta ja tehokkuutta”, tuoden esiin sen merkityksen laajemmasta kansallisesta näkökulmasta.

Hans T J Ahola, Ahola Group ITS Syysseminaari 2023

”Datalla pyörät pyörimään tuloksellisesti” – Hans T J Ahola, Ahola Group, Chairman of the Board.

Ilkka Sasi, Tampereen kaupungin apulaispormestari

Ilkka Sasi, Tampereen kaupungin apulaispormestari, esitteli ”Tiedolla johtaminen – Case Tampere”, antaen käytännön esimerkin siitä, miten kaupunkitasolla tiedolla johtamista voidaan soveltaa.

Ossi Berg, HSL ITS Syysseminaari 2023

HSL:n matka datalähtöiseksi toimijaksi” – Ossi Berg, HSL:n (Helsingin seudun liikenne), Yksikön päällikkö, Data- ja analytiikka-alusta.

 

Heli Borg Solita ITS Syysseminaari 2023

Dataohjautuvat ratkaisut tehostavat tiedolla johtamista” – Heli Borg, Solita, Data Consultant

Aki Marjasvaara Finnpilot ITS Syysseminaari 2023

Tietoperusteinen kalustonhallinta merenkulussa” – Aki Marjasvaara, Finnpilot, Kuljetusjohtaja

Tapahtuman lopuksi ITS Finland ry:n uudet jäsenet esittäytyvät

Verkostopurjehdus

ITS verkostopurjehdus 2023

Virallisen osuuden jälkeen oli tärkeän verkostoitumisen aika, joka järjestettiin perinteiseen tapaan purjelaiva M/S Svanhildilla.

Verkostoituminen purjehduksella on yhteinen matka, joka luo vahvoja siteitä ja unohtumattomia kokemuksia. Purjeiden nostaminen ja yhteinen aika merellä tarjosivat jälleen ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua muihin purjehtijoihin, jakaa ajatuksia ja kuulla kuulumisia. Merellinen ympäristö loi rennon ja avoimen ilmapiirin, jossa uudet ystävyyssuhteet syntyivät luontevasti. Yhdessä jaettu merimatka koettiin jälleen kerran kauniissa säässä, mukavassa seurassa ja hyvällä mielellä. Kiitos kaikille teille, jotka olitte mukana vuoden 2023 verkostopäivillä.

ITS Finland Verkostopäivä on vuosittainen tapahtuma, joka kokoaa yhteen älyliikenteen ja -kuljetuksen ammattilaisia sekä alan asiantuntijoita eri puolilta Suomea. Tapahtuma tarjoaa foorumin keskustella ajankohtaisista aiheista, jakaa tietoa uusimmista teknologioista ja ratkaisuista sekä edistää verkostoitumista alan toimijoiden välillä.

Kuvia ja video verkostopäivästä

Kuvat ja video © Kari Hiltunen