Eemil Rauma liikenteen kiertotalouden asiantuntijaksi

Eemil Rauma aloittaa ITS Finlandin palveluksessa liikenteen kiertotalouden asiantuntijana 1.9.2020. Eemilillä on lähes 10 vuoden kokemus vähäpäästöisten liikenteen ratkaisujen sekä liikenteen palvelumarkkinan edistämisestä niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Viimeisimmäksi Eemil on toiminut vanhempana konsulttina Korkia Consultingilla vastaten kestävien liikenteen palveluiden ja teknologioiden liiketoimintojen kehittämisestä ja verkostohankkeiden koordinoinnista. Eemil on ekstrovertti ja intohimoinen uusien liiketoimintamallien ja palveluiden kehittäjä, joka tykkää haastaa ja tulla haastetuksi.

Siviilissä Eemilin arkea värittävät 10 kk esikoinen ja vaimo, joiden kanssa tykätään ennen kaikkea kokkailla ja mökkeillä. Henkilökohtaisten kiinnostusten saralta löytyvät portviinit ja maailmansotien aikaiset taistelulaivat salimaleksimista unohtamatta. Espoosta töihin ja takaisin Eemil liikkuu Whimin ja yhteiskäyttöauton voimalla.

Eemil tulee vetämään Sitran ja useiden kaupunkien kanssa käynnistettyä kaksivuotista liikenteen kiertotalouden yhteistyöprojektia. Yhteistyöprojektin tavoitteena on edistää Sitran kiertotalouden avainalueella tunnistettuja liikennealan toimien toteutusta, joilla voidaan vaikuttaa liikennejärjestelmän kestävyyteen, ja erityisesti edistää 1.5 ºC asteen ilmastotavoitteeseen pääsemistä.

Yhteistyö vahvistaa myös Liikennealan kansallisen kasvuohjelman toimien parissa tehtävää työtä.