Future Mobility Finland – liikennealan näyteikkunaportaali rakenteilla

Suomi on jo pitkään profiloitunut liikkumisen tulevaisuuden ratkaisujen edelläkävijämaana ja suomalaiset toimijat ovat saaneet tunnustuksia niin liikkumisen palveluiden, automaation, sähköistymisen kuin mm. älykkään kunnossapidon saralla. Myös mahdollistava hallinto ja kokeilu- ja kasvuympäristön tarjoavat kaupungit on noteerattu maailmalla.

Osana liikennealan kansallista kasvuohjelmaa pyrimme tekemään suomalaista liikennealaa ja sen osaamista kansainvälisesti entistäkin tunnetummaksi. Tämän liikennealan ”Suomi-tarinan” kertomiseksi on kasvuohjelman puitteissa päätetty perustaa yhteinen liikennetoimialan englanninkielinen portaali ”Future Mobility Finland”, joka toimii ulkomaisille toimijoille suomalaisen kestävän älyliikenteen käyntikorttina ja näyteikkunana sekä myös helpottaa suomalaisia toimijoita verkostoitumaan.

Tavoitteena on portaali, joka tiiviisti piirtää kokonaiskuvan suomalaisesta liikennealasta, tulevaisuuden visiosta ja ajankohtaisista asioista ja ohjaa lisätietoa hakevat eteenpäin eri organisaatioiden sivuille ja relevanttien henkilöiden pariin.

Tarkoitus on pystyä houkuttelevasti ja markkinoinnillisesti tuomaan esille Suomen yleisiä vahvuuksia ja yritysten menestystarinoita esimerkiksi eri tilaisuuksissa, kansainvälisissä konferensseissa ja vienninedistämismatkoilla ja luoda tarina siten, että kaikki toimijat voivat helposti täydentää sitä omilla viesteillään. Samalla siitä on tarkoitus tehdä korkeatasoinen markkinointityökalu myös itse kunkin arkeen Suomessa ja maailmalla.

Portaali julkaistaan helmikuussa 2020 ja se on kaikille toimijoille avoin. Nyt jokaisella liikennealan toimijalla on mahdollisuus saada tietonsa sivustolle sekä jatkossa julkaista tätä kautta kansainvälisiä uutisia ja tapahtumia. Ohjeet organisaatiosi tietojen toimittamiseen sivustolle löydät täältä.

Rakennetaan yhdessä entistäkin vahvempi Suomen liikennealan menestystarina!