Tiennäyttäjä-palkinto MaaS Globalin perustajalle Sampo Hietaselle

Tiennäyttäjä-palkinto MaaS Globalin perustajalle Sampo Hietaselle

Suomen Tieyhdistyksen järjestämässä Väylät & Liikenne –tapahtuman avajaistilaisuudessa jaettiin Tiennäyttäjä-palkinto MaaS Globalin perustajalle Sampo Hietaselle. Hietanen on liikennetekniikan diplomi-insinööri, joka tunnetaan idearikkaana visionäärinä.

Hietanen on kansainvälisestikin tunnetun Mobility as a Service –konseptin luoja. MaaS-konseptissa liikkuminen nähdään palveluna, jonka keskipisteenä on käyttäjä. Konseptia hyödynnetään Whim-sovelluksessa, jossa käyttäjä voi vapaasti valita itselleen sopivan liikkumisvaihtoehdon saman palvelun alta. MaaS-konseptin tarkoitus on tuoda käyttäjän tietoisuuteen erilaisia liikkumismuotoja ja tarjota vaihtoehtoja yksityisautoilulle.

Sampo Hietanen on lähtenyt rohkeasti rakentamaan MaaS-visiota todeksi. Uusi toimintatapa vähentää liikennepäästöjä ja mahdollistaa samalla liikkumisen vapauden. MaaS-konseptin ympärille rakennettu Whim-sovellus on muuttanut miljoonien ihmisten tavan liikkua ympäri maailman. Lisäksi Hietanen on yksi tunnetuimmista suomalaisista liikennealan toimijoista maailmalla.

– Tiennäyttäjä-palkinnon saaminen on henkilökohtaisesti todella merkityksellistä. Olen tehnyt aina töitä tien ja tekniikan rajamailla ja on hienoa tulla huomatuksi näin merkittävällä tavalla. Tunnustuksen saaminen lämmittää valtavasti. Maailman muuttaminen on joskus rankkaa hommaa, mutta tämän alan ihmisten kanssa sitä tekee mielellään. Tässä ekosysteemissä on voimaa, Sampo Hietanen riemuitsee.

Tiennäyttäjä-palkinto on korkein Suomen Tieyhdistyksen tunnustus ja sen myöntää Suomen Tieyhdistyksen hallitus. Aiemmin tunnustus on tunnettu Tiemies-palkintona. Kyseisen palkinnon ovat aiemmin saaneet Väinö Suonio (-87), Pentti Nykänen (-89), Jussi Hakala (-92), Jaakko Ihamuotila (-97), Eero Karjaluoto (2007) ja Lauri Merikallio (2017). Palkinnon nimi uudistettiin tänä vuonna Tiennäyttäjäksi kuvaamaan uranuurtajia entistä arvokkaammalla tavalla.

Sampo Hietanen on MaaS Global Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hietanen on toiminut aiemmin johtotehtävissä mm. Destia Oy:ssä, Helpten Oy:ssä ja ITS Finland ry:ssä. Sampo Hietanen on aktiivinen puhuja alan kongresseissa ja hän on pitänyt parisen tuhatta esitystä ympäri maailman niin kongresseissa, radiossa kuin televisiossakin. Sampo Hietanen lienee kansainvälisesti tunnetuin suomalainen liikennealan vaikuttaja kautta aikain.

Onnittelut Sampolle koko älyliikenneverkoston puolesta!

 

Lue Suomen Tieyhdistyksen tiedote ”Liikennealaa uudistaneen MaaS-konseptin luoja Sampo Hietanen sai arvostetun Tiennäyttäjä–palkinnon”