Takaisin

Destia on Suomen johtavia tietelematiikan rakentajia ja ylläpitäjiä

Olemme Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Suunnittelemme, rakennamme ja kunnossapidämme yhteiskunnan toiminnan kannalta välttämätöntä infrastruktuuria kuten sähköverkkoja, siltoja, teitä ja ratoja. Sähköistyvän ja älykkään liikenteen tarpeisiin tarjoamme esimerkiksi sähkölataamisen palvelua ja telematiikkaratkaisuja.

Telematiikkatarjontaamme kuuluu esimerkiksi muuttuvat nopeus-, varoitus- ja tiedotusopastemerkit, tiesääasemat sekä liikennekamerat. Vuonna 2021 Destia ylläpiti noin 300 liikennevaloristeystä Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Vaasan alueella. Kehitämme ja ylläpidämme liikenteenlaskentaratkaisuja.

Hyödynnämme tekoälyä myös teiden kunnon ja liikenneturvallisuuden reaaliaikaiseen seuraamiseen. Palveluidemme avulla tiestä voidaan tunnistaa mahdolliset pienetkin vauriot sekä toimenpiteitä vaativat muutokset. Olemme kehittäneet vauriotunnistusjärjestelmän, joka havaitsee, arvioi ja merkitsee kuvatulkinnan keinoin tien päällysteessä olevat vauriot sekä sorateihin syntyneet kelirikot.

Olemme kehittäneet myös Suomen tunnetuimman verkossa toteutetun liikenneturvallisuuden työkalun, iLiitu-palvelun. Se on monipuolinen onnettomuusanalysoinnin työkalu, joka käsittelee ja kokoaa onnettomuuksia koskevaa dataa ympäri Suomen.

Vieraile sivustolla

www.destia.fi