Takaisin

Helsinki on Suomen suurin yritys- ja väestökeskittymä. Suurin osa Suomen kasvuyrityksistä ja yritysten pääkonttoreista on Helsingissä. 

Helsingin tavoitteena on edistää kaupungin toimivuutta, vetovoimaisuutta ja kestävää kasvua sekä löytää ratkaisuja globaalisti ja alueellisesti merkityksellisiin haasteisiin. Yritykset voivat kehittää älykkään liikkumisen ja logistiikan ratkaisuja kaupungin kokeilutoiminnassa. Samalla yritykset saavat kotimarkkinareferenssejä. Tutustu älyliikenteen kehitys- ja kokeilumahdollisuuksiin sekä projektien tuloksiin Mobility Lab Helsingin sivuilla.

Helsingin kaupungin liikenneasioiden kehittämisestä vastaa kaupunkiympäristön toimiala yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Kaupunkiympäristön toimialaan kuuluvat liikennesuunnittelu, liikenteen hallinta ja pysäköinti. Elinkeino-osasto edustaa kaupunkia ITS Finlandissa. Elinkeino-osaston tavoitteena on, että elinkeinonäkökulma huomioidaan liikenne- ja maankäyttöratkaisuissa ja kansallisissa ja EU-linjauksissa. Elinkeino-osasto edistää yritysmyönteistä liikenteen kokeilutoimintaa.

Liikenteen parissa työskentelee myös useita muita kaupungin tahoja, kuten Stara (väylien ylläpitotyöt, logistiikka), Kaupunkiliikenne Oy (raide- ja lauttaliikenne) sekä kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki (TKI-hankkeet ja digitalisaatio). Helsinki Partners auttaa puolestaan ulkomaisia yrityksiä sijoittamaan ja sijoittumaan Helsinkiin.

Vieraile sivustolla

www.mobilitylab.hel.fi