Takaisin

Suomen Autokierrätys on romuajoneuvojen ja sähköautojen ajovoima-akkujen tuottajayhteisö.

Suomen Autokierrätys on tuottajayhteisö, joka hoitaa EU-lainsäädännön vaatiman henkilö-, paketti ja matkailuautojen sekä sähkökäyttöisten autojen ajovoima-akkujen kierrätyksen organisoinnin ja siitä tiedottamisen jäsenyritystensä puolesta. Suomen Autokierrätyksen jäsenyrityksiä ovat henkilö-, paketti- ja matkailuautojen maahantuojat sekä sähkökäyttöisiä autoja ja niiden ajovoima-akkuja maahantuovat yritykset.

Tuottajayhteisö on organisoitunut siten, että autoille ja ajovoima-akuille on erilliset tuottajayhteisöt, joihin liitytään eri sopimuksella. Molempia tuottajayhteisöjä hallinnoi Suomen Autokierrätys Oy.

Suomen Autokierrätyksen romuajoneuvojen kierrätysoperaattoreita ovat Eurajoen Romu, Kajaanin Romu, Kuusakoski ja Stena Recycling. Operaattorit ylläpitävät Suomen Autokierrätyksen valtakunnallista romuajoneuvojen vastaanottopisteiden verkostoa. Suomen Autokierrätyksellä on 290 romuautojen vastaanottopaikkaa ympäri Suomea.

Käytöstä poistettuja ja vikaantuneita autojen ajovoima-akkuja vastaanottavat lisäksi maahantuojien valtuuttamat merkkihuollot. Ajovoima-akkujen kierrätysoperaattoreita ovat Fortum Waste Solutions Oy, Kuusakoski Oy ja Stena Recycling Oy.

Vieraile sivustolla

www.autokierratys.fi