ITS Finlandin hallitusohjelmatavoitteet

Suomi, Uutinen

Liikenneala on keskellä monimuotoista ja mielenkiintoista muutosvaihetta. Kytkeytyvä, automaattinen, sähköistyvä ja palveluistuva liikennejärjestelmä muuttaa tapamme liikkua ja kuljettaa.

Liikenneala on keskellä monimuotoista ja mielenkiintoista muutosvaihetta. Kytkeytyvä, automaattinen, sähköistyvä ja palveluistuva liikennejärjestelmä muuttaa tapamme liikkua ja kuljettaa. Liikennealasta on tulossa datatalouden merkittävin kehitysala ajoneuvojen kytkeytyessä osaksi tieto- ja energiaverkkoja. Globaalisti alalle syntyy jatkuvasti uusia palveluita ja niihin investoidaan miljardeja euroja. Liikennealan murros tarjoaa suomalaisille yrityksille valtavat mahdollisuudet.

Hyödyntämällä Suomen osaaminen digitalisoituvan liikenteen ratkaisuissa saavutetaan liikenteen tiukat päästövähennystavoitteet, varmistetaan kaupunkien kehittyminen ja maaseudun elinvoimaisuus sekä lisätään työpaikkoja ja vientiä.

Suomalaiset ovat jo kehittämässä tulevaisuuden liikenteen ratkaisuja, joilla on globaalia kysyntää. Suomen hyvinvointi on edelleen riippuvainen viennistä. Ilman aktiivista tieto- ja innovaatiopolitiikkaa on riskinä, että Suomesta tulee alhaisen jalostusarvon alihankintatalous. Voimme nyt valita, rakennammeko digitalisoituvan ja sähköistyvän liikenteen ratkaisuista
uuden menestysalan.

Oikea-aikaisilla ja vaikuttavilla toimilla seuraavilla alueilla Suomi voidaan nostaa globaalien pelureiden joukkoon:

  • Liikennesektorin tiedon avaamisen ja hyödyntämisen vauhdittaminen.
  • Liikennemarkkinan uudistaminen.
  • Taloudellisen ohjauksen päivittäminen päästöttömyyteen kannustavaksi.
  • Koko liikennejärjestelmän kestävyyden edistäminen.

Hallitusohjelmatavoitteet kokonaisuudessaan löydät täältä.

Jaa sivu eteenpäin

Lisää kirjoituksia